Bjelica pred uzvrat: Dobili smo šamar na vrijeme, pritiska nema i želimo nastaviti pozitivnu priču

Srijeda, 20.02.2019.
Nenad Bjelica
Večer uoči povijesne utakmice na Maksimiru (četvrtak, 18:55), uzvrata šesnaestine finale Europske lige u kojoj će Dinamo pokušati napraviti preokret i nadoknaditi zaostatak 2:1 protiv Viktorije za nastavak europskog proljeća, susret je najavio trener Nenad Bjelica.
 
  • Mislim da ovoj momčadi za ovu utakmicu niti ne treba trener. Kad vidim kako treniraju i kako se pripremaju, koliko žele igrati, teško im je išta novo reći. Vjerujem da će tu energiju koju su prikazali u ovim treninzima i u utakmici protiv Slavena Belupa prenijeti na teren. Ali, potrebno je puno koncentracije, discipline, odgovornosti u igri, strpljivosti, protiv dobre momčadi koja ima jako puno iskustva u ovakvim utakmicama. Vjerujem da možemo sve to postići, uostalom bezbroj smo puta to i pokazali - poručio je strateg hrvatskog prvaka.
 
Dodao je i da će veliku ulogu odigrati psihologija, a u tom segmentu momčad je puno spremnija nego li je bila prije tjedan dana.
 
  • Danas smo rasterećeniji nego prije sedam dana. Psihološka priprema prije prve utakmice bila je dosta loša i nismo to dobro iskontrolirali. Sad je puno bolja, jer smo svi shvatili da samo s maksimalnom koncentracijom, disciplinom, odgovornošću i agresivnošću u igri možemo nešto napravili. Na vrijeme smo dobili šamar i dobro da je došao u prvoj utakmici. Vjerujem da će momčad sutra dobro reagirati. Pritiska nema. Ostvarili smo veliki rezultat. Želimo nastaviti pozitivnu priču. Ali, sve to moramo 'reći' na terenu,  najavio je Bjelica.
 
U Dinamu vjeruju da će dodatni vjetar u leđa biti sjajna atmosfera na tribinama, a očekuje se gotovo 30 tisuća navijača.

Sastav za povijesni susret Bjelica pak je odlučio čuvati do posljednjeg trena ...

>> Izbjegnite gužve u Maksimiru, stadion otvoren već od 17 sati