Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Uvjeti korištenja

Dobrodošli! Studiom.hr vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja koje su regulirane ovim uvjetima korištenja.


Studiom.hr portal je online informativni medij u vlasništvu tvrtke Studio M d.o.o. koji donosi informacije s područja Međimurske županije, a povremeno i s područja Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, kao i informacije i zanimljivosti iz ostalih dijelova Hrvatske, ali i svijeta. Čitatelji portala studiom.hr su ujedno i korisnici.

Studiom.hr portal čitateljima u dobroj namjeri nudi informativni sadržaj i osigurava njegovo besplatno korištenje sve dok se ne krše pravila korištenja. studiom.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja koje su kreirali posjetitelji te linkova na vanjske stranice.

Niti jedan dio studiom.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Studiom.hr sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje studiom.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Studiom.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup studiom.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

Korištenjem bilo kojeg dijela studiom.hr portala i svih njegovih dijelova i podsiteova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Studiom.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.


Autorska prava

Studiom.hr je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (studiom.hr, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava Studiom.hr portala i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je Studiom.hr povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.


Prenošenje sadržaja

Prenošenje tekstualnog sadržaja dozvoljeno je u skraćenom obliku s istaknutim “živim” hyperlinkom koji klikom čitatelja usmjerava na izvorni članak na Studiom.hr portalu i s jasno istaknutim izvorom informacije u tekstu.

Fotografije dozvoljeno je preuzimati jedino uz suglasnost urednika studiom.hr portala i autora fotografije. Ukoliko se ne radi o fotografijama u vlasništvu studiom.hr portala, autorska prava reguliraju se s autorom i vlasnikom fotografije koji je istaknut uz svaku objavljenu fotografiju.

Svako ostalo preuzimanje sadržaja regulirano je u dijelu Autorska prava.


Linkovi na vanjske stranice

Studiom.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Studiom.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.


Komentiranje sadržaja

Komentiranje sadržaja studiom.hr portala dozvoljeno je svim korisnicima i posjetiteljima koji koriste društvenu mrežu Facebook na našoj službenoj Facebook stranici. Uredništvo ne moderira i ne uređuje komentare koje putem Facebook profila ili na drugi način unose korisnici odnosno čitatelji. Sadržaj komentara ne odražava stav i mišljenje uredništva, već svakog komentatora ponaosob.

Izdavač i uredništvo studiom.hr portala niti na koji način nisu odgovorni za sadržaj komentara korisnika.

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te propagiranje nasilja, klevetanje i drugi nezakoniti sadržaj. Nije dopušteno vrijeđanje ili izravne prijetnje, kako drugim korisnicima, tako ni novinarima, autorima članaka, administratorima te osobama na koje se članak posredno ili neposredno odnosi. Izravne prijetnje drugim korisnicima, novinarima ili subjektima članka mogu biti podložne kaznenom progonu i prijavi nadležnoj instituciji.

Zabranjeno je spammanje ili bilo kakvo komentiranje s ciljem narušavanja ugleda korisnika ili portala.

Zabranjeno je komentiranje s lažnih profila.

Uredništvo studiom.hr portala zadržava pravo bez objašnjenja ukloniti bilo koji komentar koji nije u suglasnosti s gore navedenim pravilima ili ukoliko dobije prijavu nezakonitog i nedopuštenog sadržaja komentara.


Zaštita privatnosti

Studiom.hr štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Studiom.hr se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Studiom.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Studiom.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.


Promjena pravila

Studiom.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni pravila o čemu Studiom.hr obaviještava korisnike objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Studiom.hr portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.


Kolačići (Cookie policy)

Kako bi poboljšao Vaše iskustvo na portalu, Studiom.hr portal pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala prilikom prvog otvaranja stranica u mjesec dana. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, ali će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića, a nastavkom pregleda i korištenja portala, korisnik daje svoju suglasnost.

Za praćenje statistike posjećenosti i analize koristimo servis treće strane Google Analytics. O njihovim načinima pohrane i brisanja podataka koje treća strana eventualno pohranjuje možete više pročitati ovdje: Google Analytics – zaštita privatnosti.


Znak (logotip) tvrtke Studio M d.o.o.

Zabranjeno je svako korištenje znaka (logotipa) radija Studio M bez prethodnog odobrenja tvrtke Studio M d.o.o. Kontakte za odobrenje pronađite u linku.


 Posljednja izmjena: 17.1.2023. u 14:51 sati