Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO, AUDIO ‘Sigurno u prometu 2024.’ i (ne)zainteresiranost škola: “Sve što će djeca naučiti, koristit će u svakodnevnom životu i bit će sigurniji u prometu”

Šest ekipa međimurskih osnovnih škola pokazalo je znanje i odmjerilo spretnost na županijskom natjecanju ‘Sigurno u prometu 2024.’, a po proglašenju rezultata znat ćemo tko će Međimursku županiju predstavljati na državnom natjecanju od 21. do 24. svibnja ove godine održati u Puli.

>> OŠ Strahoninec pobjednik županijskog natjecanja ‘Sigurno u prometu 2024’ – ovo je ekipa koja ide na državno prvenstvo!

Tradicionalno natjecanje održano je u organizaciji HAK-a, Auto kluba Čakovec, Policijske uprave međimurske te osnovnih škola pri čemu je treću godinu u domaćinstvu OŠ Goričan.

Ekipu su činile po dvije djevojčice i dva dječaka predvođeni mentorima, a uz školu domaćina, za najbolje u županiji borile su se ekipe osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića iz Svetog Jurja na Bregu, Nedelišća, Strahoninca, Podturna i III. OŠ Čakovec.

Ravnatelj Zlatko Varošanec:

Jedna je to od akcija usmjerenih prema mladima koju provodi PUM kako bi djeca naučila pravila ponašanja u prometu koja kasnije koriste u svakodnevnom životu pa pomalo i iznenađuje što zainteresiranost škola nije i znatno veća. Ove godine bilo je prijavljeno sedam ekipa, no do samog natjecanja jedna je odustala.

Policijska službenica Alenka Hošnjak, predsjednica povjerenstva za županijsko natjecanje i predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije:

Natjecanje je otvorio župan Matija Posavec također poručivši mladima da su znanja s ovog područja znanja koja će koristiti cijeli život.

Natjecatelje, ali i goričke osnovce, Savjet i PUM darivali su i praktičnim poklonima s reflektirajućom materijom kao bi što više zaštitili u prometu.

Opširnije donosimo u Radio Cicibanu, a u nastavku pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.