STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO, VIDEO | Globusovci veselo dočekali svoje brončane karatiste, Nikolu i Svena

Hrvatski reprezentativci i međimurski karatisti Sven Strahija i Nikola Topličanec osvojili su brončane medalje na Europskom prvenstvu održanom proteklog vikenda Pragu.

Dvojac iz redova KK Globus Čakovec/Mala Subotica ostvario je povijesni uspjeh za ovaj klub čiji uspjesi na međunarodnim natjecanjima nisu rijetkost, no s čak dvije europske bronce potvrdili su da pripadaju samom vrhu karate elite.

Dvostruko slavlje tako se nije odgađalo, već u ponedjeljak, u predvečerje istog dana po povratku, veselo je bilo na dočeku u klupskoj dvorani u Maloj Subotici. Za Svena i Nikolu klupski kolege pripremili su zanimljive poklone, a čestitkama se pridružio i međimurski župan Matija Posavec.

Na doček je stiglo svih pet Globusovih karatista koji su kao dio reprezentacije nastupili na europskoj smotri. Među njima su Aida Trstenjak, Josip Slukić i Kristian Topličanec. U češkoj prijestolnici natjecatelje je pratio i klupski trener Dejan Slukić.

>> VELIKI USPJEH! Globusovi karatisti Sven Strahija i Nikola Topličanec brončani na Europskom prvenstvu!

Sven Strahija iz Dekanovca u Prag je došao kao najbolji sa svjetske kadetske ljestvice u kategoriji do 70 kilograma. Iako je u kvalifikacijama izgubio od predstavnika Njemačke kroz repasaž, pobjedama protiv predstavnika Kosava i BIH, dolazi u borbu za medalju gdje sigurnim nastupom pobjeđuje predstavnika Turske. Osvajanjem medalje zadržao je i vodeću poziciju na svjetskoj rang ljestvici.

Sličan scenarij imao je i Čakovčanin Nikola Topličanec kod juniora do 55 kilograma koji je također kroz repasaž stigao do borbe za medalju u kojoj je nadvisio predstavnika Italije.

Koliko je ovo velik i značajan uspjeh za klub dovoljno će predočiti činjenica da su u ostatak Hrvatske otišle još četiri medalje, istaknuo je predsjednik kluba Mladen Vizinger. 

Dojmove naših reprezentativaca, trenera i vodstva kluba poslušajte u petak u emisiji Zona sporta, a u nastavku pogledajte fotogaleriju:

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.