STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Globusovi karatisti Sven Strahija i Nikola Topličanec brončani na Europskom prvenstvu!

Još jednu nevjerojatnu sportsku priču ispisali su članovi Karate kluba Globus.

Klub iz Čakovca i Male Subotice ima čak dva osvajača medalje na Europskom prvenstvu. Prag je proteklog vikenda ugostio najbolje europske karatiste na kojem je sudjelovalo 1.065 natjecatelja iz 48 europskih država. U češkoj prijestolnici natjecalo se i petero Globusovaca koji su bili dio nacionalne reprezentacije, a medaljama su se okitili Sven Strahija i Nikola Topličanec.

Sven Strahija je u Prag došao kao najbolji sa svjetske kadetske ljestvice u kategoriji do 70 kilograma. Iako je u kvalifikacijama izgubio od predstavnika Njemačke kroz repasaž, pobjedama protiv predstavnika Kosava i BIH, dolazi u borbu za medalju gdje sigurnim nastupom pobjeđuje predstavnika Turske.

Sličan scenarij imao je i Nikola Topličanec kod juniora do 55 kilograma koji je također kroz repasaž stigao do borbe za medalju u kojoj je nadvisio predstavnika Italije.

Aida Trstenjak, Josip Slukić i Kristian Topličanec ovaj put su nažalost zaustavljeni u kvalifikacijama na putu do medalje. S našim natjecateljima je bio i klupski trener Dejan Slukić, a reprezentaciju je vodio još jedan Međimurec, Kristijan Topličanec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.