Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO | Nenad Novak: Dobili smo sugestiju za još jednu Skupštinu, poziv su dobili svi klubovi

Izvanredna Skupština klubova MNS-a, 22. listopad 2021.

Većina nogometnih klubova koja želi novo rukovodstvo Međimurskog nogometnog saveza, minulog petka održala je Izvanrednu Skupštinu MNS-a. Tako je nastavljena saga neslaganja unutar krovne županijske nogometne organizacije koja uključuje razna tumačenja Statuta MNS-a i ostalih dokumenata prema kojima djeluju Savez i njegova tijela.

Dnevni red:
– Otvaranje sjednice Skupštine i izbor radnog predsjedništva, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika, tri člana Komisije za verifikaciju i brojača glasova
1. Rasprava i usvajanje Dnevnog reda
2. Rasprava i donošenje tumačenja odredbi Statuta MNS-a
3. Razrješenje Nadzornog odbora MNS-a, utvrđenje ostavke predsjednika MNS-a, razrješenja Izvršnog odbora i dopredsjednika MNS-a
4. Rasprava i donošenje Odluke o ništetnosti sjednice Izvršnog odbora MNS-a održane 05.10.2021. i poništavanje svih odluka donesenih na toj sjednici
5. Određivanje datuma izvanredne Izborne skupštine MNS-a i određivanje Izborne komisije
6. Razno

Na ovoj izvanrednoj sjednici, koju je sazvalo više od dvije trećine članova Skupštine, kako je navedeno u pozivu medijima, skupštinari su potvrdili odluke koje su izglasane na izvanrednoj Skupštini MNS-a održane 17. rujna, ništetnima su proglasili odluke koje je na sjednici 5. listopada donio Izvršni odbor MNS-a te odlučili da će izvanredna izborna Skupština biti održana 19. studenog. Sve odluke donijeli su jednoglasno.

Prisutno je bilo 48 predstavnika klubova, od 75 koliko ih djeluje pod okriljem Županijskog saveza s ukupno 155 pravovaljana glasa (od ukupno 248 glasova).

Između ostalog, verificirani su i novi članovi Skupštine: Dražen Posavec (NK Podturen), Vladimir Makar (BSK Belica) i Vjekoslav Cvek (NK Kraljevčan 38).

Skupštinu je vodio Nenad Novak (NK Jedinstvo Gornji Mihaljevec). Kasnije je u razgovoru novinarima rekao da su Skupštinu održali sukladno Statutu, ali i da su imali sugestiju Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Međimurske županije (bivši Državni ured za sport).

Iz naše Zone sporta donosimo intervju s Nenadom Novakom nakon Skupštine 22. listopada:

Podsjetimo da je na spornoj skupštini održanoj 17. rujna Novak predložio promjenu Dnevnog reda koja je izazvala burnu raspravu koja je rezultirala ostavkom dotadašnjeg predsjednika Mate Kljajića. On se nije slagao s uvrštenjem točke kojom bi se, kako je rekao, kršili Statut i Poslovnik, što je rezultiralo ostavkom i prije izglasavanja nepovjerenja predsjedniku i članovim IO, o čemu smo izvijestili u linku.

Odgovor Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Međimurske županije

Ranije u petak mi smo dobili odgovor na naš upit upućen prema Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Međimurske županije. Potvrđeno je da su predana dva zapisnika, ali uz nepotpunu dokumentaciju, zbog čega nije proveden upravni postupak radi upisa promjena u registar udruga.

Odgovor koji smo dobili:

dopis-ZSvenda_0001

A dopredsjednik MNS-a Damir Dominić u međuvremenu je medijima proslijedio odgovor dobiven od strane Hrvatskog nogometnog saveza.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Stigao odgovor iz HNS-a

Dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza Damir Dominić glavnom tajniku HNS-a Vladimiru Iveti uputio je dva pitanja koja se provlače kroz medije tko je u pravu oko postupka sazivanja izvanredne izborne Skupštine MNS-a.

Prvi Dominićev upit bio je sljedeći:

Da li je Izvanredna izborna skupština koju je prema Statutu sazvao Izvršni odbor MNS-a s ovlaštenim dopredsjednikom Damirom Dominićem, a nakon ostavke predsjednika Mate Kljajića za dan 30.11.2021 regularna ?

Odgovor glavnog tajnika HNS-a Vladimira Ivete:

Sjednicu koju je sazvao dopredsjednik koji mijenja predsjednika, a Izvršni odbor je imenovao tog dopredsjednika. Isto tako, taj je dopredsjednik (odnosno Vi) upisan u Registar udruga kao osoba ovlaštena za zastupanje MNS-a.

Prema tome, sjednica je sazvana sukladno Statutu.

 Drugi Dominićev upit bio je:

Da li se nakon izvanredne Izborne Skupštine sazvane za 30.11.2021. može na novoj Skupštini izabranom rukovodstvu 30.11.2021. omogućiti novi mandat na četiri godine, a sukladno Statutu MNS-a sa novoizabranim zastupnicima Skupštine potvrđenih od članova Skupštine?

 Odgovor glavnog tajnika HNS-a Vladimira Ivete:

Skupština može (i treba, radi izbjegavanje kasnijih eventualnih sporova) prije početka izbora posebnom odlukom utvrditi biraju li se predsjednik i članovi IO (ako se i oni budu birali) na novi mandat od četiri godine ili na razdoblje do isteka mandata dosadašnjeg predsjednika i IO.

Isto tako može Skupština odlučiti da se (nakon te sjednice) prekida mandat zastupnika i da od sljedeće sjednice teče novi četverogodišnji mandat Skupštine s novoimenovanim zastupnicima (naravno, mogu biti iste osobe samo trebaju biti ponovno imenovane od strane kluba).”

*** Prilog je to koji smo u ponedjeljak (25. listopada) objavili u Zoni sporta. Istog dana Uredu je, kako je rečeno, trebao biti dostavljen novi zapisnik s izvanredne Skupštine.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.