Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Vikend rekorder imao 1,58 promila

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim osobama.

Dva su vozača bila pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača automobila s područja grada Čakovca od 1,58 promila. Sudjelovalo je u prometnoj nesreći u petak oko 21,15 sati u Dragoslavec Selu.

>> više iz Crne liste: Sukob tojice mladića u Ludbregu: Jedan izboden u prsa, drugi u nogu

Na prometnicama Varaždinske županije proteklog vikenda dogodilo se devet prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenom osobom.

Za vrijeme pojačanog nadzora vozila i vozača utvrđeno je 209 prekršaja, od kojih 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača automobila od 2.20 promila.

U petak oko 13.40 sati u Leskovcu policija je u kontroli prometa zaustavila automobil 66-godišnjeg vozača. Utvrđeno je da vozi nakon isteka roka važenja prometne dozvole i tehničkog pregleda, da je vozilo odjavljeno te da je za registarskim pločicama i prometnom dozvolom raspisana objava s mjerom privremeno oduzeti. Protiv 66-godišnjaka podnijet će se odgovarajuća pismena.

U nedjelju oko 1.00 sati u mjestu Jerovec policijski službenici zaustavili su automobil 26-godišnjeg vozača koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Priveden je u PP Ivanec do otrježnjenja.

U petak oko 15.45 sati u mjestu Možđenec 39-godišnjakinja je vozila automobil u smjeru Novog Marofa. U zavoju je izgubila nadzor i sletjela u kanal oborinskih voda gdje se automobil prevrnuo na krov. Ozlijeđeni su vozačica, žena starosti 66 godina i djeca starosti 9 i 13 godina.

U subotu oko 23.40 sati u Vinogradskoj ulici u Ludbregu 47-godišnja vozačica zbog neprilagođene brzine na nizbrdici izgubila nadzor nad automobilom i sletjela u kanal oborinskih voda gdje se vozilo prevrnulo na krov. Ozlijeđeni su vozačica, te putnici starosti 51 i 21 godinu.

Medicinska pomoć ozlijeđenima je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a težina ozljeda nije okvalificirana.

U nedjelju oko 2.15 sati u Ulici Ljudevita Gaja u Cestici 19-godišnjak je vozio automobil s 0.57 promila, neprilagođenom brzinom i u zavoju sletio u dvorište gdje je udario i parkirani teretni automobil. Vozač je lakše ozlijeđen.

Međimurska policija evidentirala je jednu tešku krađa u pokušaju te četiri krađe.

Izdvajaju provalu u garažu tijekom noći sa subote na nedjelju u Selnici u Koncovečkom putu. Nepoznati počinitelj nije ništa ukrao.

Između 5. prosinca 2022. godine i 21. siječnja 2023. godine u polju Rakitje kod Donjeg Kraljevca nepoznati počinitelj je porušio i ukrao 20 stabala johe. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.