STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Sve je spremno za 57. Porcijunkulovo

Najveća turistička manifestacija u Međimurju – 57. po redu Porcijunkulovo, za tjedan dana ponovo će razigrati središte grada Čakovca, od 30. srpnja do 2. kolovoza.  

Program su ovog tjedna na konferenciji za medije predstavili gradonačelnica Ljerka Cividini, pomoćnik direktora Turističke zajednice Čakovca Marijo Krčmar i gvardijan čakovečkog samostana Josip Župan.

57. Porcijunkulovo_najava manifestacije 2021
Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca

Tristotinjak izlagača tradicijskih proizvoda, od rukotvorina do slanih i slatkih delicija, smjestit će se ispod već prepoznatljivog znaka Porcijunkulovog, šarenih „mamreli“ u Ulici kralja Tomislava. U širem sreditšu grada bit će održane radionice za djecu, sportski susreti, umjetnički kutak i bogat koncertni program. Među estradnim imenima ističu se Željko Bebek, Nina Badrić, klapa Iskon i Opća Opasnost.

Neće izostati ni humanitarna nota pa će se na Franjevačkom trgu prodavati međimurska pogača za Centar za odgoj i obrazovanje.

57. Porcijunkulovo_najava manifestacije 2021
Josip Župan, gvardijan čakovečkog samostana

Vrhunac manifestacije je blagdan Gospe od anđela u ponedjeljak, 2. kolovoza kada će biti održano središnje hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Govoreći o samoj organizaciji manifestacije, Cividini je naglasila daće troškovi biti upola manji od prijašnjih godina, no raznovrsnosti i kvalitetnog programa, uz poštivanje epidemioloških mjera. Tako organizatori podsjećaju da su svi posjetitelji obavezni nositi maske.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.