Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Stožer: U četvrtak nastava online. Dvotjedna incidencija veća je za oko 35 posto.

Stožer civilne zaštite MŽ, konferencija za medije 30.3.2021.

Stožer civilne zaštite MŽ, konferencija za medije

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije obrađena su 182 uzorka, od čega je evidentirano 12 pozitivnih na COVID-19. Iz drugih županija javljeno je o tri pozitivna slučaja osoba, na temelju kliničke slike virus je dijagnosticiran kod četiri osobe, a brzim antigenskim testovima evidentiran je jedan slučaj. Oporavilo ih se 24 pa je trenutno 221 oboljela osoba, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 37 pacijenata, a jedan je na invazivnoj respiraciji. Proteklog dana tri su hospitalizirana, a dva otpuštena.

U dogovoru s ravnateljima škola, Stožer je donio odluku da će u svim školama kojima je osnivač Međimurska županija u četvrtak nastava biti održana online ili će škole organizirati slobodan dan, rekla je na konferenciji za medije pročelnica za obrazovanje Blaženka Novak.

Od petka počinju proljetni praznici koji će trajati do 12. travnja.

Blaženka Novak, pročelnica za obrazovanje
Blaženka Novak, pročelnica za obrazovanje

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payer-Pal osvrnula se na trenutnu epidemiološku situaciju u Međimurskoj županiji naglasivši da unatoč porastu incidencije, nema drastičnih pogoršanja, no pozvala je građane na povećan oprez i pridržavanje mjera.

Dala je i posljednje informacije o cijepljenju na punktovima koje će, iznimno ovog tjedna, biti održano u srijedu, 31. ožujka.

Dr. Marina Payer-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo MŽ
Dr. Marina Payer-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo MŽ

Proteklog tjedna najviše oboljelih u Čakovcu, Svjetom Juraju na Bregu i Nedelišću

Prema mjestu prebivališta od 22. do 28. ožujka ukupno je 80 oboljelih na području grada Čakovca, 18 općine Sveti Juraj na Bregu, 15 općine Nedelišće, 13 na području grada Preloga, 12 općine Pribislavec, 11 općine Gornji Mihaljevec, 9 općine Selnica, 8 općine Sveta Marija, 7 na području grada Mursko Središća, 5 općine Donji Kraljevec, 5 općine Orehovica, 5 općine Šenkovec, 5 općine Sveti Martin na Muri, 5 na području općine Belica, 4 općine Mala Subotica, 3 općine Podturen, 3 općine Goričan, 3 općine Vratišinec, 2 općine Domašinec, 2 općine Kotoriba, 1 općine Donji Vidovec, 1 općine Dekanovec, 1 općine Štrigova, 1 općine Strahoninec.

Govoreći o aktualnoj epidemiološkoj situaciji dr. Višnja Simović kazala je da brojke rastu iz dana u dana, iako to povećanje nije drastično. Dvotjedna incidencija je za oko 35 posto viša u odnosu na prethodna dva tjedna. Trenutna je incidencija jednaka je onoj u siječnju što ukazuje da je potreban oprez, kazala je dr. Smilović.

Dr. Višnja Smilović, voditeljica Epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo MŽ

Dr. Višnja Smilović, voditeljica Epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije

 

Na pridržavanje mjera pozvali su i načelnik Stožera Josip Grivec te župan Matija Posavec.

Dodajmo tome da će se i tijekom uskrsnog vikenda brzo antigensko testiranje odvijati u Čakovcu i Murskom Središću.

U protekla 24 sata zabilježeno je 1.487 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9.622. Preminulo je 17 osoba, a 1138 se oporavilo. Testirano je njih 9.064, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 1.289 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 127 pacijenata.

U samoizolaciji je trenutno 27.940 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 269.009 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5928 preminulo, a 253.459 se oporavilo. Do danas su ukupno testirane 1.539.232 osobe.

Zaključno s 29. ožujkom utrošeno je 453.710 doza, a cijepljeno je 367.458 osoba. Prvom dozom cijepljeno je  281.206 osoba, dok su drugom dozom cijepljene 86.252 osobe.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.