Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Škrinjica festivala Kre Mre i Drove obogaćena s 15 novih pjesama i mnogo više lijepih uspomena

Petnaest novih autorskih pjesama iznjedrio je 19. festival Kre Mure i Drove u organizaciji radija Studio M koji je održan u petak u Domu kulture grada Preloga.

Zajedno s autorima i izvođačima ponovno smo obogatili kajkavsku glazbenu škrinjicu, a u jedinstvenoj večeri uživala je mnogobrojna publika, ljubitelji međimurske popevke, čuvari naše droge rečke ‘kaj’.

Većinu izvođača pratio je festivalski orkestar TS Frikovi pod vodstvom Valentina Škvorca, a ujedno su upisali svoj jubilarni deseti nastup u toj ulozi. Nastupili su solisti: Martin Srpak, Božidar Brajković, Julijana Kočila, Josip Sanjković-Mitrica, Ivica Jurgec, Lea Lovrenčić, Robert Svetlačić, Željko Grozaj, Mario Mustač, Stjepan Fortuna, Ivana Tkalec i Marija Magdalena Kočila te ŽVS KUU Zasadbreg, TS Odabrani TS Frikovi.

Proglašene su i najslušanije pjesme s lanjskog festivala:

Tu je titulu za 18. izdanje festivala ponijela pjesma Zbriši soze – Josipa Sanjkovića-Mitrice koju ju je lani otpjevao uz pratnju TS Fuliri. Tekst za pjesmu napisao je Zlatko Bokor, a za glazbu i aranžman zaslužan je prof. Antun Horvat.

Druga najslušanija pjesma je Ćutim te (Željko Grozaj – Nada Vukić – Željko Grozaj).

Treća najslušanija pjesma je Hote puce na čeharo (Danijel Požgaj-Vladimir Mesarić-Danijel Požgaj) koju je otpjevao Ženski vokalni sastav Sveti Marko iz Selnice uz pratnju TS KUD-a Belica.

Nagrade su izvođačima su predali direktor tvrtke Kabel-Mont Domašinec Danijel Tomašek i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek koji su se prethodno osvrnuli na festival s nekoliko riječi:

Našu večer zaključili smo programom iznenađenja u kojem su nekoliko tradicijskih pjesama izveli Anita Huđek i Cimbal Kvartet.

Kroz večer nas je i ove godine pričom vodio uhodani voditeljski par Mirjana Švenda i Željko Sokač.

Uz autore pjesama i izvođače, festival ne bi bio moguć bez pokrovitelja i sponzora.

Generalni pokrovitelj: Grad Prelog, generalni sponzor Kabel-Mont Domašinec.

Sponzori: Međimurska županija, Tehnix Donji Kraljevec, Općina Mala Subotica, Općina Domašinec, Općina Mali Bukovec, Međimurje plin, Općina Donja Dubrava, Općina Orehovica, Općina Orehovica, Općina Sveta Marija, Telemont Dekanovec, KMK Zip Sveti Križ, Komet Prelog, Kosec Prelog, Lepoglavec Goričan, Švenda Tarmann Chemie Čehovec, Mjernik Prelog, Božo pub Mala Subotica i Cvjetni atelier i Magnolia Domašinec.

Pogledajte snimku festivala na našem YouTube kanalu, a u nastavu donosimo veliku fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.