STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Preminuo Josip Šavora-Doda: ‘Nek te stiha ziblje rečica Mura’

Josip Šavora-Doda, festival Kre Mure i Drove

Napustio nas je Josip Šavora, međimurski glazbenik, branitelj, a prije svega najpoznatiji Gorčenec, od milja zvani Doda. Preminuo je u svom rodnom mjestu koje je širom svijeta činio ponosnim.

Teško je opisati tugu koju osjećamo, ali štimamo se jer bili barem mali dio jednog toliko skromnog, a velikog Života. Na festivalu Kre Mure i Drove spopeval nam je mnoge pesme i u njima živjet će zauvijek. 🖤

‘Nek i te stiha ziblje rečica Mura’, dragi naš Doda.

Iskrenu sućut upućujemo obitelji!

Josip Šavora rođen je 1953. godine u Goričanu. Bio je aktivan član tamburaške sekcije HKUD-a Goričan, a na njegovu inicijativu osnovani su puhački orkestar i mažoretkinje koji su i danas aktivni.

 

Uključio se u rad odreda narodne zaštite gdje je aktivno sudjelovao u oslobođenju karaule na GP Goričan. I upravo na današnji dan prije 30 godina Šavora skinuo zastavu bivše države i postavio hrvatsku trobojnicu na ovaj vojni objekt. 2011. sudjelovao je u mirovnim misijama NATO-a u Afganistanu.

 

U dva mandata bio je vijećnik Općinskog vijeća, a obnašao je i dužnost predsjednika Vijeća. Dobitnik je najviše općnske nagrade Nagrade za životno djelo koju je primio ove godine u lipnju na svečanoj sjednici povodom Dana općine Goričan.

 

Na festivalu Kre Mure i Drove izveo je pjesme koje su i danas rado slušane, a vezane uz njegov Goričan, običaje i kulturu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More