STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO | Svečanom sjednicom počeli Dani Općine Goričan: Josipu Šavori nagrada za životno djelo

Na Ivanje slavi se Dan Općine Goričan, a tim povodom jučer je nakon svete mise održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan na kojoj su dodijeljena najviša općinska priznanja.

Najvišu nagradu, nagradu za životno djelo dobio je Josip Šavora za uspjehe učinjene za dobrobit Općine Goričan. Veliki pljesak svih nazočnih bio je još jedan pokazatelj prepoznatljivosti njegovog rada i ljubavi prema svom rodnom mjestu.

Josip Šavora rođen je 1953. godine u Goričanu. Bio je aktivan član tamburaške sekcije HKUD-a Goričan, a na njegovu inicijativu osnovani su puhački orkestar i mažoretkinje koji su i danas aktivni. Uključio se u rad odreda narodne zaštite gdje je aktivno sudjelovao u oslobođenju karaule na GP Goričan. U dva mandata bio je vijećnik Općinskog vijeća, a obnašao je i dužnost predsjednika Vijeća. 2011. sudjelovao je u mirovnim misijama NATO-a u Afganistanu. Na festivalu Kre Mure i Drove izveo je pjesme koje su i danas rado slušane, a vezane uz njegov Goričan, običaje i kulturu.

Godišnja nagrada dodijeljena je UDVDR Goričan te Robertu Blagusu, Martini Pahek i Tereziji Vidović. Zahvalnice su primili  Danijel Posavec, Davor Novak, Branko Ivanović, Eva Pahek, Katarina Blažek, Edi Vugrinec, Luka Vadlja i Mihael Makaj.

Priznanja su laureatima predali predsjednik Vijeća Petar Baksa i načelnik Emanuel Sinković, koji su se nazočnima obratili prigodnim riječima. Svečanosti su nazočili predstavnici donjomeđimurskih općina i gradova, a u ime gostiju čestitali su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Svečanom sjednicom počelo je obilježavanje Dana općine Goričan, a trajat će do kraja vikenda.

Program obilježavanja nastavlja se danas i trajat će do kraja vikenda.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More