Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Nacionalni je dan sigurnosti cestovnog prometa, policija provodi akciju ‘Četiri ubojice u prometu’

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Tjedan na međimurskim cestama obilježio je niz prometnih nesreća, a dvije su osobe smrtno stradale.

U Čakovcu je u naletu šlepera na automobil smrtno stradao 77-godišnji vozač koji je autom oduzeo prednost.  U četvrtak je kod Kuršanca vozač automobilom usmrtio pješaka te pobjegao. Odbjegli vozač u petak iza 13 sati javio u Policijsku postaju Čakovec u pratnji odvjetnika. Radi se o 26-godišnjaku koji je uhićen, a policija provodi kriminalističko istraživanje.

Danas se obilježava 4. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa, a međimurska policija od 17 sati do ponoći provodi akciju “Četiri ubojice u prometu”.

Brzina, vožnja pod utjecajem alkohola, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa … Potonji je u središtu ovogodišnjeg Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa.

Iako su vozači često samouvjereni u vlastite vozačke vještine te smatraju da se njima prometna nesreća uopće ne može dogoditi, statistika prometnih nesreća govori drugačije, poručuju iz MUP-a. Od ukupno 275 smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama tijekom 2022. godine u automobilima poginule su 143 osobe, od kojih 74 osobe ili 51,7 % nisu koristile sigurnosni pojas. S druge strane istraživanja pokazuju da sigurnosni pojas smanjuje rizik od ozbiljnijih ozljeda i smrti prilikom prometne nesreće za čak 50 posto.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.