STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Međunarodna smotra folklornih društava i zborova održana u punom sjaju i uz otkrivanje spomenika orehu

Međunarodna smotra folklornih društava i zborova održana je protekle subote u sportskoj dvorani OŠ Orehovica u sklopu manifestacija Orehijada – festival oreha i sega ka kcoij ide, a u organizaciji KUD-a Fijolica.

Nakon dvije pandemijske godine smotra je održana u punom sjaju. U ispunjenoj dvorani publici su se predstavila društva i zborovi iz Međimurja i Kašine te susjedne Mađarske i Slovenije.

>> FOTO | Općina Orehovica slavi četvrt stoljeća, Antoniji Ružić priznanje za sportske uspjehe

>> FOTO | Katarina Horvat ispekla nabolju orehnjaču, Varica Klobučarić donijela najdeblji orah

Program je započeo mimohodom od sportske dvorane kroz Školsku ulicu i sajam domaćih proizvoda sve do središnjeg trga gdje je održana kratka svečanost otkrivanja spomenika orehu. Mimohod su predvodili Zrinska garda Čakovec i mažoretkinje općine Mala Subotica. Spomenik orehu rad je slobodnog umjetnika i naivca Zvonimira Dangubića iz Hlebina. Postolje je izradio klesar Željko Kovač iz Orehovice, a postavljanje su omogućile Općina Orehovica i KUD Fijolica.

Slijedio je povratak u sportsku dvoranu gdje je nastavljen kulturni program smotre koji je trajao više od dva i pol sata. Na samom početku Sve sudionike i posjetitelje pozdravili su, u ime domaćin, predsjednik KUD-a Fijolica Branko Sušec i načelnica Općine Orehovica Dijana Novak, kao i državna tajnica u ministarstvu kulture Sandra Herman te zamjenik međimurskog župana Josip Grivec.

Nastupili su KUU Seljačka sloga Nedelišće, KUD Mura Mađarska, KUD Belica, Međimursko kulturno umjetničko društvo Ivan Car Ljubljana – pjevačka grupa Fijolice, Tamburaški sastav pomurske mladeži iz Mađarske, ETNO – EKO društvo Prigorske sem gore list iz Kašine, Pjevački zbor grada Preloga i KUD Strahoninec te domaćini, KUD Fijolica i Zlatko Bacinger.

Pogledajte veliku fotogaleriju:

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.