Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurski Zavod za javno zdravstvo kupio najsuvremeniji uređaj za dijagnostiku i identifikaciju bakterija i virusa

Otpornost na antibiotike globalni je zdravstveni problem koji bi od 2050. godine mogao biti i vodeći uzrok smrti infekcije uzrokovane takvim baterijama, istaknula je na predstavljanju najsuvremenijeg uređaja za dijagnostiku i identifikaciju bakterija i virusa u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije ravnateljica prim. dr. Marina Payerl-Pal.

Pravovremena i točna dijagnoza prvi su korak pravilnom liječenju pacijenta:

Brzina, kvaliteta i točnost, najvažnije su karakteristike ovog uređaja, dodala je dr. Payerl-Pal, a od uzimanja uzorka do rezultate potrebne su samo četiri minute. Uređaj ne iziskuje dodatne troškove već ažuriranje softvera, dodala je,

Predstavljanju uređaja, kojim se mogu pohvaliti tek rijetke klinike u Hrvatskoj, nazočila je i dr. Anita Milas Anzić, načelnica sektora za bolničku zdravstvenu zaštitu i kvalitetu zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravstva te međimurski župan Matija Posavec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.