STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Matija Posavec u treći mandat župana s dosad najboljim izbornim rezultatom

Službenom predajom rezultata održanih lokalnih izbora, potvrđeno je da je Matija Posavec kojem su građani dali povjerenje za treći mandat na čelu Međimurske županije, ostvario najbolji rezultat u Hrvatskoj.

Konačne rezultate Posavcu je predao predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek. Na objavljene rezultate izbora za župana kao ni članove Županijske skupštine prigovora nije bilo, istaknuo je.

Prema službenim rezultatima u utrci za župana Matija Posavec osvojio je 27.866 glasova ili 64,61%, Goran Gotal 6.778 glasova ili 15,71%, Mario Medved 6.183 glasa ili 14,33%, a Dejan Levačić 1.307 glasova ili 3,03%.

Posavec je dobio najveću podršku građana kao kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu u Hrvatskoj. Ujedno, u treći mandat ulazi s najvećom podrškom koju su građani ikada u povijesti izbora za međimurskog župana dali nekome od kandidata. U donosu na izbore od prije četiri godine, Posavec je dobio 2604 glasa više, a lista čiji je nositelj oko devet tisuća glasova više. Gledajući prema gradovima i općinama, podrška je veća od 70 posto.

 „Na rezultate izbora gledam sa strahopoštovanjem. S jedne strane mi je izuzetno drago što su građani prepoznali i honorirali dosadašnji rad, trud, energiju i iskrenost u svih ovih osam godina, i hvala im na tome. S druge strane, svjestan sam da ovakva potpora obavezuje na još veći rad, trud i predanost poslu. Zajedno sa svojim suradnicima mogu garantirati da ćemo se dokazivati, stvarati rezultate, raditi i razvijati naše Međimurje. Pred nama su veliki izazovi koje ćemo savladavati odgovornim, predanim, transparentnim i poštenim radom.“ – poručio je župan Posavec.

Konačni rezultati izbora članova Županijske skupštine Međimurske županije utvrdili su kako je kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Matijom Posavcem osvojila 24 550 glasova ili 58,72%, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Mariom Medvedom osvojila 8 262 glasa ili 19,76%, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Darkom Horvatom osvojila 6 422 glasa ili 15,36%, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Dejanom Levačićem osvojila 1 404 glasa ili 3,35%, te kandidacijska lista predvođena nositeljicom liste Gordanom Vuković osvojila 1 167 glasa ili 2,79%.

Prema tome, u Skupštinu ulaze prve tri liste s najvećim brojem glasova. I to: Nezavisna lista Matije Posavca i partnera s 23 vijećnika, lista SDP-a i partnera s osam vijećnika i lista HDZ-a sa šest vijećnika.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.