STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Katarina Horvat ispekla najbolju orehnjaču, Verica Klobučarić donijela najdeblji orah

U organizaciji KUD-a Fijolica Orehovica u subotu je održana osma po redu manifestacija Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide.

Tradicionalna manifestacija nakon dvije pandemijske godine dočekana je s velikim nestrpljenjem, a središte Orehovice obogatila je sa spomenikom orehu. Program je održan u dva dijela. Sve je počelo ponudom izlagača koji su svoje proizvode izložili niz Školsku ulicu što je privuklo brojne posjetitelje koji su se rashladiti mogli pod šatorom, a posebna gastro-poslastica bio je vol na ražnju. U održavanju manifestacije i ovog puta članovima KUD-a u pomoć su priskočile mnoge udruge s područja općine.

>> Općina Orehovica slavi prvih četvrt stoljeća, Antoniji Ružić priznanje za sportske uspjehe

Tradicionalno, prikupljali su se i uzorci za izbor najboljih proizvoda od oraha te su na kraju proglašeni i najbolji. Najbolje je nakon degustacije odabrao žiri kojeg su činile stručne učiteljice kuharstva Anica Naranđa i Milena Štajerec.

Najbolšu orehnjaču ispekla je Katarina Horvat iz Podbresta. Drugo mjesto pripalo je Udruzi žena Brest iz Podbresta, a treće Tamari Halić iz Orehovice.

Najbolji orehovec napravile su članice udruge Brest, koje su dobile i nagradu za treće mjesto. Drugo je pripalo OPG-u Škvorc.

Najdebleši oreh donijela je Verica Klobučarić iz Orehovice. Drugo je mjesto osvojio oreh  Katarine Glavina iz Čakovca, a treće je mjesto osvojio još jedan iz udruge Brest.

Kolače najlepši na oko napravile su redom Orehovčanke. Prvo je mjesto pripalo kolaču koji je spremila Nina Branović, drugo Ruži Žamariji, a treće Manueli Višnjić.

Pogledajte fotogaleriju:
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.