Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA Godišnji koncert KUU Zvon ‘Bijela nedjelja’ 2024.

KUU Zvon godišnji koncert 7.4.2024. | Foto: Studio M

Foto: Studio M

Ništa se manje od pravog kulturnog spektakla u režiji KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica ni ne očekuje, a ovi vjerni čuvari narodne baštine i tradicije, ovog puta ispunili su visoka očekivanja svoje vjerne publike koja je ponovno ispunila sobočki dom kulture na njihovom godišnjem koncertu ‘Bijela nedjelja’.

Međimurje kako si lepo‘ u zajedničkoj izvedbi članova Zvona i na čelu s voditeljicom pjevanja Antoniom Jurinec otvorili su koncert, a potom pozornicom rasplesali međimursku nošnju kroz domaće plesove i pjesme. Folkloraši su nas poveli i na putovanje kulturom gradišćanskih i bunjevačkih Hrvata, kojim se nošnjama mogu pohvaliti iz svoje bogate riznice, a najmlađe pak, Zvončice, putevima zagorskih pjesama i plesova.

Koreografije su postavili Tim Hrvaćanin, voditelj dječje i folklorne sekcije, u međimurskoj mu se pridružila i predsjednica Zvona Marina Držanić te Filip Tyran, Gradišćanski Hrvat, koji je početkom godine boravio u Maloj Subotici i Zvonovce upoznao s pjesmama, plesovima, nošnjom i tradicijom Sridnjeg Gradišća – Dolinji.

Publika ih je pratila gromoglasnim pljeskom, a na isti su način već i na pozornicu izašli domaći miljenici glazbenih nota, Zvonov tamburaški orkestar i dirigent Valentino Škvorc, kao i Tamburaši početnici pod vodstvom Denisa Hajdarovića, sinergijom koraka i pokreta oduševile su mažoretkinje kroz dječji, juniorski i seniorski sastav, Zvončice Larissa Toth, Lucija Kovačić, Nika Štampar i Violeta Golubić dale su obol i Ružici Jukić recitirajući stihove njezinih pjesama.

U bogati su se program savršeno uklopili mali gosti iz Dječjeg vrtića Potočnica koji su se predstavili kroz svoje točke nadahnute proljećem i tradicijom.

Koncert je i ove godine bio dio programa obilježavanja Dana Međimurske županije. Među uzvanicima Zvonovoj predanosti čuvanju kulture i tradicije svjedočili su župan Matija Posavec, gradonačelnici Preloga Ljubomir Kolarek i Murskog Središća Dražen Srpak, uz predstavnika OV općine Mala Subotica Mladena Križaića.

Pogledajte našu veliku fotogaleriju:

Foto: Filip Švenda / Studio M (Uvjeti korištenja)

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.