STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Obilježena 18. godišnjica tragične pogibije policajca Željka Murka

U Čakovcu je danas obilježena 18. godišnjica pogibije policijskog službenika Željka Murka. Život je izgubio u potjeri za pljačkašem poslovnice banke u Nedelišću 12. veljače 2003. godine. Metak u njega hladnokrvno je ispalio Marsel Budimir, koji je kasnije uhvaćen i osuđen na dugotrajnu zatvorsku kaznu.

Željko Murk je iza sebe ostavio troje malodobne djece, suprugu i roditelje.

Sinovi, supruga i majka danas su na njegovom posljednjem počivalištu upalili svijeće i položili cvijeće, a počast su odala i izaslanstava Međimurske županije, Policijske uprave međimurske, Ministarstva unutarnjih poslova te koordinacije braniteljskih udruga s područja Međimurja,  Grada Čakovca i Mjesnog odbora Mihovljan.

Lovor vijenac postavljen je i podno spomen-ploče na Društvenom domu u Mihovljanu. Molitvu za Željka Murka predvodio je fra Josip Župan.

Zbog epidemiološke situacije nisu održani memorijalni skup, kao i sportska događanja kojima se svake godine dio obilježavanja godišnjice pogibije Željka Murka.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More