STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Radio kalendar | 18. obljetnica tragične pogibije policajca Željka Murka

Na današnji dan obilježava se 18. obljetnica pogibije policijskog službenika Željka Murka. Život je izgubio u potjeri za pljačkašem poslovnice banke u Nedelišću 12. veljače 2003. godine.

 Željko Murk je iza sebe ostavio troje malodobne djece, suprugu i roditelje.

Osnovnu školu završio je u Mihovljanu, a srednju u Čakovcu, Centar za obrazovanje kadrova u privredi, smjer strojobravar.

U ožujku 1991. zaposlio se u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Prva dužnost koji je obnašao bila je na poziciji policijskog službenika za kontrolu i upravljanje prometom.

U Domovinskom ratu sudjelovao je u akcijama kod Erduta, Borovog Sela i Tovarnika tijekom 1991. godine, a 1995. sudjelovao je u oslobodilačkoj akciji Oluja, na području Siska, Petrinje i Dvora na Uni. 1993. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata i Spomenicom Domovinske zahvalnosti.

U rujnu 1996. dao je svečanu prisegu kojom se obvezao da će u svakoj zgodi pa i u slučaju vlastite pogibelji čuvati živote, osobnu sigurnost i imovinu svih stanovnika Hrvatske. Da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi, čuvati službenu tajnu, poštivati prava čovjeka i štiti dostojanstvo svake osobe.

Život je izgubio izvršavajući dužnost policijskog službenika. Metak u njega hladnokrvno je ispalio Marsel Budimir, koji je kasnije uhvaćen i osuđen na dugotrajnu zatvorsku kaznu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More