STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Duvnjak: Odigrali smo dobar turnir, ne možemo si ništa zamjeriti

Foto: Jozo Čabraja / kolektiff
Hrvatski rukometaši vratili su se iz Montpelliera gdje nisu uspjeli izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon poraza od Francuske, hrvatski rukometaši ostvarili su pobjede protiv Portugala i Tunisa, no to nije bilo dovoljno jer je u posljednjem susretu turnira Portugal u šokantnoj završnici svladao Francuze i izborio povijesni nastup na Igrama, a Hrvatsku, nakon više od dva desetljeća, ostavio bez plasmana.

– Nadali smo se da će Francuska pobijediti, pogotovo kad su vodili 28:25, ali, nažalost, to se nije dogodilo. Jednostavno, sport je takav. Čestitao bih Portugalu koji je zasluženo otišao dalje. Mi smo odigrali dobar turnir, ne možemo sebi ništa zamjeriti i to je ono najbitnije. Nažalost, sreća ovog puta nije bila na našoj strani, ali nadam se da u budućnosti hoće, rekao je kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak nakon povratka u Hrvatsku.

Kapetan je dodao i kako za budućnost hrvatskog rukometa ne treba brinuti.

Da ne treba previše žaliti smatra i naš iskusni reprezentativac Igor Karačić.

– Vruće su glave, moramo prespavati ovo. Nismo se nadali neodlasku na Olimpjiske igre, ali što je tu je… Izbornici i stručni stožer su na potezu da vidimo što ćemo i kako ćemo dalje, treba se izvući iz ovoga. Jedino što mogu reći je da sam ponosan na sve dečke kako su odradili cijeli ovaj turnir. Puno igrača je došlo takvi kakvi su bili, da pomognu reprezentaciji, ali eto… Dali smo sve od sebe i na kraju se desilo to što se desilo. Stvarno velika šteta, rekao je Karačić.

– Pokazali smo milijun puta da imamo karakter i srce, da volimo igrati za reprezentaciju, ali ovo je ipak olimpijada, ne dešava se svake godine. Ostat će žal, ali imamo i drugu ispred sebe. Dat ćemo sve od sebe, mi stariji ćemo pokušati pomoći koliko možemo. Jeste žal, ali ne treba kukati, idemo u nove pobjede, idemo pronaći najbolji recept, pružiti punu podršku našem izborniku i svim našim dečkima i u nove pobjede, kaže Karačić.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More