Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Bauhausu prva etapa utrke CRO Race, Rumac najbolje plasirani hrvatski vozač

CRO Race 2021_Osijek-Varaždin_Foto_KL-Photo_www.studio.hr

Foto: KL-Photo

Završena je prva, ujedno i najdulja etapa šestog izdanja biciklističke utrke kroz Hrvatsku, CRO Race. Više od 140 biciklista u etapu dugu 237 kilometara krenulo je iz Osijeka, a cilj je bio u Varaždinu.

Nijemac Phil Bauhaus, član momčadi Bahrain Victorious opravdao je status jednog od favorita za pobjedu u prvoj etapi ovogodišnjeg CRO Racea. On je nakon 237 kilometara voženih od Osijeka do Varaždina u završnom sprintu u središtu baroknog grada bio brži od drugoplasiranog Nizozemca OlavaKooija (Jumbo-Visma) i trećeg Norvežanina KristofferaHalvorsena (Uno-X).

Bauhaus će tako u drugoj etapi koja će se voziti u srijedu od Slunja do Otočca ponijeti crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu, a ovo mu je deveta pobjeda u 2021. godini.

Osim crvene majice za vodećeg u ukupnom redoslijedu, Bauhaus je etapnom pobjedom zaslužio i plavu majicu za vodećeg po bodovima, dok će Kooij u drugoj etapi ponijeti bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču mlađem od 23 godina.

Od hrvatskih predstavnika, najbolje plasirano je Josip Rumac koji je etapu završio na 14. mjestu.

Mladi hrvatski biciklist Fran Miholjević izvrsno je odradio prvu etapu, bio je prvi na bonifikacijskom sprintu i drugi na brdskom prolaznom cilju, a etapu je završio na 54. mjestu. Zanimljivo je da mu je ovo bila i prva profesionalna natjecateljska utrka u dužini iznad 200 kilometara.

>> Četvorka iz Varaždina u konkurenciji za ukupnu pobjedu virtualne utrke Kids CRO race

Najduža etapa ovogodišnje utrke krenula je očekivano, vrlo brzo nakon samog starta formirala se skupina od pet vozača koja se izdvojila iz pelotona i stvorila značajnu prednost. Među bjeguncima bio je i naš Miholjević (CyclingTeam Friuli), a društvo su mu pravili Poljaci PawelFranczak (Voster ATS Team) i Marceli Boguslawski (HRE MazowszeSercePolski), Talijan MattiaViel (AndroniGiocattoli – Sidermec) te Nijemac Tim Oelke (Metalltechnik).

Na prvom prolaznom cilju Slatini nakon 84 kilometra prvi je bio Franczak ispred Viela i Boguslawskog.No, četiri World Tour momčadi koje nastupaju na utrci nisu dopustile da prednost petorice bjegunaca previše naraste, maksimalna razlika bila je 4:45 minuta.

Pedesetak kilometara prije cilja iz vodeće skupine izdvojio se Boguslawski koji je uoči jedinog uspona na etapi u Ludbreškim Vinogradima imao minutu prednosti u odnosu na svoje dotadašnje suradnike u bijegu. Do vrha uspona Boguslawskom je ostalo 15 sekundi prednosti ispred drugog Miholjevića i trećeg Franczaka pa je on postao prvi nositelj zelene majice na ovogodišnjem CRO Raceu.

Na spustu prema Ludbregu Miholjević je dostigao i prestigao Boguslawskog te prvi prošao prolaznim ciljem u Ludbregu. Očekivano, ubrzo nakon drugog prolaznog cilja, 28 kilometara prije finiša u Varaždinu peloton je uhvatio i posljednja dva bjegunca koji su proveli više od 200 kilometara na čelu utrke.

Nakon što je uhvaćen originalni bijeg, iz glavne skupine izdvojila su se dva vozača Euskaltela, XabierMikelAzparren i Luis Angel Mate, oni su se uspjeli održati ispred pelotona sve do osam kilometara prije cilja kada su „progutani“.

Druga etapa utrke kreće sutra iz Slunja u 12:10 sati, a na cilju u Otočcu biciklisti se očekuju između 16:42 i 17:09 sati.

Raspored etapa:

28. rujna, 1. etapa: Osijek – Varaždin (237km)

29. rujna, 2. etapa: Slunj – Otočac (187km)

30. rujna, 3. etapa: Primošten – Makarska (167km)

1. listopada, 4. etapa: Zadar – Crikvenica (197km)

2. listopada, 5. etapa: Rabac/Labin – Opatija (137.5km)

3. listopada, 6. etapa: Samobor – Zagreb (156.5km)

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.