STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Barakudama teška skupina s braniteljima olimpijskog zlata i svjetskim doprvacima

Foto: HVS / BSR Agency
Nakon što su završene kvalifikacije za Olimpijske igre, u Rotterdamu je obavljen ždrijeb skupina vaterpolskog turnira u Tokiju, a hrvatska reprezentacija igrat će u skupini B sa Srbijom, Španjolskom, Crnom Gorom, Kazahstanom i Australijom.

Hrvatska će u skupini igrati protiv branitelja olimpijskog zlata i pobjednika Svjetske lige 2019. Srbije, protiv svjetskog doprvaka Španjolske, protiv vrlo jake Crne Gore koja je brončana s posljednjeg Europskog prvenstva u Budimpešti, potom Australije koju vodi naš Elvis Fatović te, jedine slabije ekipe, reprezentacije Kazahstana.

U skupini A igrat će Mađarska, Grčka, Italija, SAD, Japan i Južna Afrika.

Hrvatska reprezentacija izborila je nastup na Olimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju, nakon što je osvojila treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. U borbi za olimpijsku vizu “Barakude” su nakon velike drame svladale Rusiju s 25-24 (4-3, 2-4, 3-1, 2-3; 14-13) boljim izvođenjem peteraca.

U dosadašnjih šest nastupa na olimpijskim igrama hrvatski vaterpolisti osvojili su jedno zlato (2012.) i dva srebra (2016., 1996.).

Skupine na OI:
SKUPINA A: Južna Afrika, SAD, Mađarska, Grčka, Italija, Japan
SKUPINA B: Australija, HRVATSKA, Srbija, Španjolska, Kazahstan, Crna Gora
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.