STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vaterpolisti nakon drame peteraca izborili nastup u Tokiju!

Foto: HVS / BSR Agency
Hrvatski vaterpolisti plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju! U susretu za treće mjesto na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je nakon nevjerojatne drame peteraca Rusiju sa 25:24 (4:3, 2:4, 3:1, 2:3/14:13).

Tijekom utakmice po dva gola za Hrvatsku postigli su Ante Vukičević, Andro Bušlje i Josip Vrlić, a po jedan Loren FatovićMaro Joković, Luka BukićLovre Miloš i Rino Burić, dok su trostruki strijelci za Rusiju bili Danil Merkulov i Konstantin Harkov.

Nakon 11:11 na isteku posljednje četvrtine uslijedili su peterci u kojima su nakon čak 15 serija uspješniji bili naši igrači s ukupnih 14:13. Jedini neuspješan za Hrvatsku bio je Luka Bukić u četvrtoj seriji kada je pogodio gredu. Zatim je Šepelev imao priliku odvesti Rusiju na OI, ali je Popadić obranio njegov pokušaj. U sljedećih devet serija svi su igrači s obje strane bili sigurni da bi potom Bijač obranio još jedan pokušaj Šepeleva, a zatim je Vrlić odveo Hrvatsku na sedme uzastopne Igre!

Hrvatska je tako izborila posljednje, 12. mjesto na olimpijskom turniru, a kapetan Barakuda Andro Bušlje nakon dramatične je 25:24 pobjede protiv Rusije, vidno umoran, izjavio je kako se nada odličnom rezultatu u Tokiju.

– Ostvarili smo ono po što smo došli u Rotterdam – izborili smo vizu za Tokio. Na najteži, ali zato možda i najslađi način. Čestitam čitavoj ekipi i stručnom stožeru i nadam se da je ovo samo uvod u ono što nas čeka na ljeto, rekao je Bušlje.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.