Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

73-godišnjaku prodavao akumulator za skuter i pokrao ga, pronađen je

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 25-godišnjak s područja grada Zagreba počinio osumnjičen je za kazneno djelo računalna prijevara.

Kako u izvješću navodi Policijska uprava međimurska, osumnjičeni je oštetio 73-godišnjaka za iznos od iznos od 1.190,25 eura. 73-godišnjak je s prevarantom u kontakt stupio početkom godine putem društvene mreže kako bi od njega kupio akumulatora za električni skuter.

>> U Čakovcu u sudaru ozlijeđeni motorist (18) i maloljetna putnica

Kako bi dogovorili prodaju nastavili su komunikaciju putem drugih aplikacija za komuniciranje. Prilikom dogovora detalja oštećeni je, tada još nepoznatoj osobi, njezino traženje, poslao sve podatke o svojoj kartici tekućeg računa i to broj kartice, broj računa te CVC broj. Kroz određeno muškarac je primijetio da mu je s računa skinut novčani iznos od 1.190,25 eura za koji je iznos i oštećen.

Protiv 25-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane da nikada neprovjerenim osobama ne daju podatke svojih bankovnih kartica, a posebice i CVV/CVC kod (Card Verification Value/Code) s poleđine kratice.“, podsjećaju iz policije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.