Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

ŽVS KUU Zasadbreg: Falačec zemlje

ŽVS KUU Zasadbreg, 19. festival Kre Mure i Drove / 2.9.2022. Prelog, Dom kulture grada Preloga

ŽVS KUU Zasadbreg, 19. festival Kre Mure i Drove

‘Falačec zemlje’ naslov je nove međimurske pjesme Ženske vokalna skupina KUU Zasadbreg koju su predstavile na 19. festivalu Kre Mure i Drove održanom početkom rujna minule godine.

Tekst kojim je opisan predivan međimurski kraj napisala je Marija Jambrović, a glazbu i aranžman napravio je Zlatko Bacinger.

‘Megla se kadi’ bila je prva pjesma s kojom su 2006. godine na festival Kre Mure i Drove došle članice ŽVS Zasadbreg, u prvoj godini kada je sastav i osnovan. Svih ovih godina stasale su u respektabilni sastav koji čine vrhunske glazbenice, a svojim su povratkom i izvedbom pjesme ‘Falačec zemlje’ oduševile publiku.

KUU Zasadbreg broji oko 50 aktivnih članova, a ukupno njih više od 110 i djeluju u čak sedam sekcija, čime su zadovoljni, posebice nakon teškog perioda koronavirusa unatoč kojem su uspjeli uspješno nastaviti svoj kulturno-umjetničku tradiciju, istaknula je u našem programu u najavi njihovog nastupa na festivalu predsjednica KUU i članica ŽVS Mirjana Korunić.

Pogledajte njihov nastup na lanjskom festivalu s pjesmom ‘Falačec zemlje’:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.