Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Županijski stožer traži da Međimurje bude jedinstvena zona kretanja ili podjelu na tri cjeline

Foto: Međimurska županija

Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je zamolbu Nacionalnom Stožeru da razmotri prijedlog da Međimurje bude jedinstvena zona kretanja, odnosno da se stanovnici mogu kretati bez e-propusnica na području cijele županije.


Kao najgušće naseljeni kraj u kojem na 730 km² živi 115.000 stanovnika u 25 općina i gradova. Na više od 30.000 domaćinstava, njih 20.000 bavi se nekim oblikom poljoprivredne proizvodnja, a od toga je 11 tisuća posjednika vinogradara. Veliki broj stanovnika Međimurja obrađuju zemlju ili imaju posjed u blizini mjesta prebivališta, no na području druge općine što zahtjeva propusnicu. Kao jedan od razloga navode da u nekim općinama ne postoje institucije koje mogu zadovoljavati osnovne životne potrebe poput ljekarne, pošte, banke, trgovine higijenskim potrepštinama ili nekih specijaliziranih trgovina važnih za vrijeme proljetne sjetve. A grad Čakovec, na čijem području živi gotovo trećina stanovnika Međimurja, ima u svom sastavu naselja koja su odvojena od grada zasebnim općinama.

– Mislimo da bi Međimurje bilo dobro kao jedna cjelina s obzirom na to da naši građani zaista poštuju donesene mjere, a smatramo da bi time ‘oslobodili’ policiju koja bi onda mogla povećati kontrolu u provođenju drugih mjera, kazao je na konferenciji za medije načelnik Stožera Josip Grivec.

Kao drugu opciju Stožer navodi mogućnost da se kretanje uz e-propusnice podijeli na područja prema ustrojstvu policijskih uprava, što znači da bi Međimurje bilo podijeljeno na tri cjeline prema policijskim postajama Prelog, Čakovec i Mursko Središće.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.