STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Županijski stožer: Brojevi su i dalje vrlo visoki, ali ima razloga za optimizam

Konferencija stožer civilne zaštite Međimurske županije, 25. studeni 2021.

U Međimurju imamo 188 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19. Preminule su dvije osobe, a 171 se oporavila pa je trenutno 1553 aktivno oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Proteklog dana obrađeno je 415 uzoraka, od kojih su 184 pozitivna, što je 44,3 posto. Na temelju kliničke slike virus je dijagnosticiran kod četiri osobe. Preminuli su muškarci u dobi od 79 i 86 godina.

7-dnevna i 14-dnevna incidencija pokazuju da smo prošli vrhunac četvrtog vala. Ipak, brojke su i dalje vrlo visoke te imamo najgoru situaciju u zemlji, rekla je na konferenciji za medije ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Marina Payer-Pal. 

U Županijskoj bolnici Čakovec proteklog dana hospitalizirana su četiri pacijenta, 11 ih je otpušteno, a četiri su na respiratoru. Trenutno je hospitalizirano 113 pacijenata oboljelih od koronavirusa, njih oko 40 manje nego s početkom tjedna, što daje određeni optimizam, rekao je ravnatelj dr. Igor Šegović. Dodao je da su pacijenti dobro zbrinuti, kao i da je hospitalizirano 166 pacijenata koji boluju od nekih drugih bolesti.

Epidemiologinja dr. Višnja Smilović rekla je da je prosjek Hrvatske u 14 dnevnoj incidenciji 1612, a u Međimurju 2750 oboljelih. Poručila je da epidemija nije pod nadzorom. Pozvala je građane da za sva administrativna pitanja koriste broj 113.

Načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Branko Sušec i zamjenik župana Josip Grivec uputili su apel građanima da se cijepe, a poslodavcima i vlasnici ugostiteljskih objekata da se pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

Do sada je cijepljeno oko 67 posto odraslog stanovništva. Masovno cijepljenje nastavlja se u subotu u sportskoj dvorani u Murskom Središću od 9:00 do 13:30 sati. 4. prosinca bit će organizirano u Čakovcu, 11. prosinca u Prelogu, a 18. prosinca u Murskom Središću. Radnim danima cijepljenje se odvija od 7:30 u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More