Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Županijska Obrtnička komora donijela financijski plan za iduću godinu

Obrtnička komora Međimurske županije, sjednica Upravnog odbora, studeni 2022

Upravni odbor Obrtničke komore Međimurske županija u novom sazivu u ponedjeljak je održao prvu sjednicu.

Među točkama dnevnog reda, usvojen je rebalans Financijskog plana za ovu godinu i prijedloga Plana rada i Financijskog plana za 2023, priopćili su iz županijske Komore, no bez detalja.

Najviše interesa novih članova je izazvao projekt Majstorske škole koja će se graditi u Sisku. Projekt je pokrenula Hrvatska obrtnička komora uz pomoć Vlade. Vrijedan je oko 60 milijuna kuna i u potpunosti će biti financiran europskim sredstvima.

Uz modernu školu koja će imat će biti radionice opremljene najsuvremenijom opremom i alatima iz područja svih obrtničkih zanimanja planira se i izgradnja kampusa za smještaj polaznika. U njoj će se provoditi programi za sva trenutno 62 obrtnička zanimanja pa će u sklopu ovog projekta biti izrađeni i novi programi majstorskih ispita u skladu s metodologijom HKO-a.

Po završetku majstorske škole, polaznici će u njoj moći polagati majstorski ispit za svoje zanimanje. No provedba majstorskih ispita normalno će se nastaviti u svim područnim obrtničkim komorama, pa tako i u Obrtničkoj komori Međimurske županije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.