Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Županijska bolnica vraća hladni pogon, Čakovec donirao dva uređaja za terapiju kisikom

Županijska bolnica Čakovec donacija uređaja grada Čakovca

Zbog teške epidemiološke situacije Županijska bolnica Čakovec od ponedjeljka se vraća u ‘hladni pogon’. Prednost će imati hitni i onkološki pacijenti, rekao je danas na konferenciji za medije prilikom primopredaje novih uređaja ravnatelj Igor Šegović.

Od koronavirusa trenutno je hospitalizirano 88 pacijenata, samo proteklog dana njih 25, a bolnica raspolaže s 96 kreveta stoga se pred vikend radi na maksimalnom otpuštanju pacijenata kako bi se oslobodili dodatni kapaciteti, rekao je Šegović. Dodao je da problem nije samo kapacitet, već i nedostatak i premorenost medicinskih sestara te da je dosta djelatnika na bolovanju.

U odnosi na prethodnu jesen, sve je više hospitaliziranih srednje životne dobi s teškom kliničkom slikom zbog čega je bolnica apelirala za novim uređajima. Radi se o uređajima visokog protoka kisika, objasnio je Šegović.

Na apele je odgovorio Grad Čakovec donacijom dva uređaja, a vrijedni su oko 100 tisuća kuna, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini. Još tri uređaja kupit će i Međimurska županija, najavila je resorna pročelnica Sonja Tošić Grlač.

Županijska bolnica Čakovec donacija uređaja grada Čakovca

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.