Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Županijska bolnica Čakovec obilježava prvih 100 godina

Županijska bolnica Čakovec 5 - prije obnove

Županijska bolnica Čakovec u petak će prigodnom svečanošću obilježiti 100. obljetnicu postojanja.

Najvažnija zdravstvena ustanova u našem kraju osnovana je 1922. godine i svečano otvorena 12.  studenog te iste godine. Od samog osnutka predstavlja prekretnicu u dostupnosti zdravstvenoj skrbi, ne samo zbog pružanja usluga, već i u prevenciji i edukaciji građana.

U sto godina postojanja Županijska je bolnica stasala u jednu respektabilnu zdravstvenu ustanovu s preko 900 zaposlenih, a mjesečno zbrinjava i nekoliko tisuća pacijenata. Kontinuirano se radi na razvoju zdravstvenih usluga, edukaciji zdravstvenog kadra, promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Razvijaju se, sukladno svjetskim standardima, nove tehnike i pristupi i konstantno se radi da proširivanju djelatnosti.

Koliki značaj ima za zajednicu pokazuje i podatak da je 50-tih godina prošlog stoljeća u Međimurju smrtnost dojenčadi bila 40 djece na 1000, dok se zalaganjem zdravstvenog osoblja i naporima u prosvjećivanju javnosti, uspjela sniziti smrtnost na 6 promila.

– U današnje vrijeme, naša ustanova predstavlja svojevrsni centar izvrsnosti u interventnoj kardiologiji za cijelu regiju, gdje djelatnici naše ustanove publiciraju svjetske udžbenike i sudjeluju kao predavači na međunarodnim konferencijama. Također, osiguravaju se i poboljšavaju uvjeti za pacijente, uvodi se nadstandard od smještaja svakog roditelja uz hospitalizirano dijete do uvođenja dodatnih obroka za rodilje. Izrazito smo ponosni, kako su od samog osnutka žitelji naše županije dali veliki doprinos zdravstvenim ustanovama u našem kraju. Sudjelovali su u izgradnji „nove bolnice“ te uvijek cijenili našu ustanovu i naše djelatnike. – poručuju iz Županijske bolnice Čakovec uoči proslave 100. obljetnice koja će biti održana u petak u Centru za kulturu Čakovec u 18 sati.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.