STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Županijska bolnica Čakovec nastavlja s praksom za studente medicine

Županijska bolnica Čakovec od lani je nastavna baza za studente Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Tako je ove godine 23 studenata završne godine studija, od kojih je njih 15 iz Međimurja, odabralo je Županijsku bolnicu Čakovec za obavljanje stručne prakse u okviru kolegija Kliničke vještine.

Riječ je o važnoj obuci budućih mladih liječnika kvalitetnim modelom individualnog rada, stoga hvala Međimurskoj županiji što je prihvatila i financijski podržava projekt“, rekla je koordinatorica za student dr. Ana Jurin Martić.

Iz županijskog proračuna financira se smještaj i prehrana tijekom prakse onima koji nisu uz iz našega kraja sufinancira smještaj te dio troškova prehrane tijekom obavljanja prakse.

Biti nastavna baza jednom sveučilištu, odnosno fakultetu, velika je stvar i takvim oblicima suradnje treba težiti. U tijeku je jedan odličan projekt – vezan uz medicinu – u kojem se u našoj Metalskoj jezgri izrađuje software za medicinsku dijagnostiku, konkretno za praćenje intrakranijalnog tlaka,“, poručio je župan Matija Posavec.

Sa studentima su radili vrhunski specijalisti, a Županijska bolnica Čakovec surađuje s više od 30 zdravstvenih ustanova iz Hrvatske i Slovenije, istaknuo je ravnatelj dr. Igor Šegović. Zadovoljstvo projektom izrazio je specijalist otorinolaringologije dr. Danko Blažeka. 

Na konferenciji za medije studente uključene u praksu predstavljale su Marta Trnski, Ines Rudec i Dora Trakoštanec koja je u ime kolega zahvalila Županiji na podršci te specijalistima na znanju koje su im prenijeli.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.