Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

ŽTO Stjepan Bujan Stipić za 25. rođendan nagrađen Poveljom Međimurske županije

Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić - koncert 25 godina uspješnog djelovanja | Foto: Međimurska županija

Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan-Stipić koncertom je proslavio uspješnih 25 godina, a za svoj je rad nagrađen Poveljom Međimurske županije.

Pod ravnanjem Tomislava Cvrtile maestralnim izvedbama svog slavljeničkom koncerta oduševili su brojnu publiku. Za 25 godina njegovanja tamburaške glazbe, doprinosa kulturu, prenošenje znanja mladima župan Matija Posavec ŽTO predao je Povelju Međimurske županije.

„Svim glazbenicima okupljenim u ovom orkestru upućujem čestitke i zahvalnost za ljubav i predanost u izvođenju tamburaške glazbe. Imate jednu od najvažnijih uloga u promicanju i čuvanju naše popevke, kulture i baštine. Baštinite našu povijest, našu kulturu i identitet koji je prepoznat i u svijetu, što pokazuju nagrade koje osvajate“, poručio je župan.

ŽTO je kroz sve godine nanizao mnoge nagrade. Među domaćima izdvaja se 14 plaketa Tambura Paje Kolarića, od kojih 10 zlatnih. Od međunarodnih trofeja izdvajaju zlatna plaketa s Međunarodnog festivala mladih u Bratislavi 2019. godine i zlatna diploma velika nagrada osvojena na tom festivalu 2023. godine.

ŽTO je osnovan 1998 godine, a prvi voditelj bio je Dragutin Matišić, a ime Stjepana Bujana Stipića nosi od 2005. u znak zahvalnosti za predanost koja je pratila njegov dugogodišnji rad s orkestrom.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.