STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Zoran Mamić više nije trener Dinama nakon što mu je potvrđena zatvorska kazna

GNK Dinamo Zoran Mamić / Foto: screenshot

Zoran Mamić više nije trener Dinama, potvrđeno je to iz hrvatskog prvaka. Na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan je Damir Krznar.

Nakon što je objavljena presuda Vrhovnog suda Republike Hrvatske Mamić je podnio ostavku koja je potom i prihvaćena na sjednici Uprave GNK Dinamo.

– Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu, objavili su Mamićevu izjavu na službenim stranicama.

Uslijedila je sjednica Uprave GNK Dinamo na kojoj je prihvaćena ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan Krznar koji će obnašati i funkciju sportskog direktora kluba.

Prema Zakonu o sportu Dinamo je morao raskinuti ugovor sa Zoranom Mamićem jer je pravomoćno osuđen na kaznu dužu od šest mjeseci.

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem su navedene samo inicijale optuženika.

Zdravko Mamić je još uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, a još nije poznato kada će njegov mlađi brat, Vrbanović i Pernar u zatvor.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More