Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

ZLATNA KUNA Unatoč koroni, međimurski poduzetnici iznimno uspješni prošle godine

U Čakovcu su danas na svečanoj sjednici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec dodijeljene plakete “Zlatna Kuna” najboljim međimurskim poduzetnicima u 2020. godini.

Možemo s ponosom reći da se međimursko gospodarstvo i ovaj put othrvalo nedaćama. – rekao je predsjednik Županijske komore Mladen Križaić. Dodao je da su sve grupacije, mikro, male, srednje i velike tvrtke, poslovale pozitivno i ostvarile dobit od gotovo milijardu kuna. Zaposlenost je u odnosu na godinu ranije porasla za 1,45 posto.

Prerađivačka industrija, građevina i trgovina u tome su sudjelovale s 83 posto.

Zlatnom kunom nagrađene su tri međimurske tvrtke u tri kategorije.

U kategoriji malih tvrtki plaketu je dobila tvrtka Cromatic d.o.o. iz Preloga, u kategoriji srednjih tvrtki Toni d.o.o. iz Donjeg Kraljevca,  a u kategoriji velikih poslovnih subjekata Mesna industrija Vajda d.d. iz Čakovca.

Laureatima je čestitao i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.