STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

ZID USPJEŠNIH DOBRAVČANA ‘I oni su bili učenici naše škole’

‘I oni su bili učenici naše škole’ – piše na posebno uređenom zidu na katu OŠ Donja Dubrava ispod 16 uokvirenih slika …

Na njemu saznati možete o bogatoj povijesti škole, a potom se upoznati s imenima jednog akademika i 12 doktora znanosti: dr.sc. Dragutin Feletar; dr.med Đuro Antauer, dr.sc. Vladimir Horvat, dr.sc. Ksenija Varga, dr.sc. Alojz Nestić, dr.sc. Zvonimir Bartolić, dr.sc. Josip Haramija, dr.sc. Rudolf Hrašćanec, dr.sc. Bojan Šarkanj, dr.sc. Zvonko Kovač, dr.sc. Davor Janjatović, dr.sc. Ružica Sabočanec i dr.sc. Daria Štefić.

Mjesto na kojem se, jasno, našla fotogafija i najveće čuvarice kulturnog naslijeđa Elzabete Toplek – tete Lize i prof. Antuna Horvata. Tu je i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. Svi su oni na put svog obrazovanja krenuli upravo iz dobravske škole.

S ovim jedinstvenim zidom prošlog nas je tjedna upoznala ponosna ravnateljica Mirjana Ribić nakon svečanosti završetka energetske obnove školske zgrade i dvorane, a kojoj je nazočio i ministar Horvat.

Glazbom su svečnost upotpunili Dobravčani, prof. Antun Horvat i sopranistica s bečkom adresom Marija Vidović. S ponosom je o svojim poznatim sumještanima govorio načelnik i ponosni Dobravčanin Marijan Varga.

Svi su oni, kao i današnji učenici koji na raznim natjecanjima ostvaruju vrhunske rezultate, na ponos škole, mjesta, ali i cijelog Međimurja. Potvrđuju rečenicu koju, ne tako rijeko, čujemo: ulaganje u obrazovanje i mlade, zaista je ulaganje u budućnost. A dobravska škola zasigurno neće dugo čekati za novo ime na svom zidu ponosnih bivših učenika …

 

‘Energetska obnova za kvalitetniji rad i boravak učenika i djelatnika, ali i buduće generacije’

 

 

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More