Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Zaražena pacijentica na prijemu kirurškog odjela varaždinske bolnice

Ilustracija_covid-19

U protekla 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19 pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 585. Na bolničkom liječenju su 124 pacijenta, od kojih je osam na respiratoru, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


U Međimurju nema zaraženih virusom COVID-19. Danas je uzeto 33 uzorka, a do sada je učinjeno 2324 testiranja, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Povoljna epidemiološka situacija je i u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje nema novozaraženih, ali ni aktivnih slučajeva. Pozitivitet na koronavirus zabilježen je jučer kod osobe koja ima prijavljeno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o osobi koja već duže vrijeme živi i radi na području Splitsko-dalmatinske županije gdje ima prijavljeno boravište te se tamo i liječi.

U Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom.

Oboljela je žena starije životne dobi, a testirana je preventivno prilikom prijema na kirurški odjel Opće bolnice Varaždin. Epidemiološka obrada još traje i mapiraju sve svi bliski kontakti no preventivno je trenutno pod mjeru samoizolacije stavljeno nekoliko liječnika i medicinskih sestara, koji su bili u potencijalnom bliskom kontaktu sa zaraženom osobom. Provedene su sve epidemiološke mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze unutar bolničkog sustava, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite. U Varaždinskoj župniji trenutno je osam zaraženih osoba, od kojih su tri na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

koronavirus.hr (10.8.2020. u 14h)
koronavirus.hr (10.8.2020. u 14h)

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 5.649 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 158 preminulo, a 4.906 osoba se oporavilo.Do danas je ukupno testirano 129.379 osoba, od toga 1.247 u protekla 24 sata.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.