Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Žena (31) zbog prosjačenja završila u zatvoru

ilustracija_novac / Foto: Studio M
Žena (31) završila je u zatvoru nakon što je privedena zbog prosjačenja u Čakovcu.

Prema priopćenju iz Policijske uprave međimurske, u srijedu oko 11:10 sati u Čakovcu u Ulici Katarine Zrinski 31-godišnja rumunjska državljanka narušavala je javni red i mir, na način da je prikazujući svoje loše materijalno stanje od prolaznika prosjačila novac i time ostvarila imovinsku korist od nekoliko stotina kuna.

Navode da je 31-godišnjakinja privedena te je protiv nje podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Sudac Općinski sud Čakovec odredio joj je zadržavanje do 20. lipnja 2021. godine te je predana u zatvor u Varaždinu.

Policija u priopćenju ujedno apelira na građane da ne daju novac osobama koje od njih na ulici, po kućama i sl. prosjače novac, već da takve osobe odmah prijave policiji u najbližu Policijsku upravu ili na broj 192.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.