STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Zbog nepropisnog obilaženja udarila pješaka i nanijela mu ozljede opasne po život

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se sedam prometnih nesreća, a ozljede opasne po život zadobio je 60-godišnji pješak.

Njega je u Orehovici u Ulici braće Radića u petak u ranim jutarnjim satima automobilom zbog nepropisnog obilaženja udarila 79-godišnja vozačica. Pomoć mu je pružena u Županijskoj bolnici Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Protiv vozačice podnesena je kaznena prijava.

Tri vozača sudionici prometnih nesreća bili su u alkoholiziranom stanju. Najveća količina od 2,03 promila utvrđena je kod 49-godišnjaka. On je jučer oko 17:25 sati Železnoj gori skrivio frontalni sudar s automobilom slovenskih nacionalnih oznaka 30-godišnjeg vozača koji je također bio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila. U sudaru su ozlijeđena oba vozača. Protiv njih pokrenut je prekršajni postupak.

U Varaždinu su ovog vikenda ozlijeđene su biciklistica i pješakinja, izvijestila je PPolicijska uprava varaždinska. U subotu prijepodne u semaforiziranom raskrižju ulice Braće Krajanski i istočne obilaznice vozačica (33) pri skretanju je udarila u bicikl kojim je u istom smjeru uz rub kolnika, umjesto po biciklističkoj stazi, vozila 68-godišnjakinja. U nedjelju oko 16:15 sati u ulici Julija Merlića vozač (64) automobila zbog neprilagođene brzine udario je u ženu (51) koja je nepropisno prelazila cestu. Uslijed udara nabačena je na vozilo, nakon čega je pala na kolnik.

Medicinska pomoć ozlijeđenima je pružena u varaždinskoj bolnici.

Varaždinska policija ovog je vikenda utvrdila 245 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Evidentirali su 15 pijanih vozača i 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom.

Najviša koncentracija evidentirana je kod 47-godišnjeg vozača automobila od 2.66  promila. Njega je policija ‘presretačem’ zaustavila u subotu oko 20:30 sati u Dravskoj ulici u Sračincu. Utvrđeno je da je automobilu istekla valjanost prometne dozvole i obavezno osiguranje, a da je vozaču već izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Priveden je u policiju, a nakon otrježnjenja pred prekršajnu sutkinju Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom izricanja kazne zatvora. Nakon saslušanja, sutkinja ga je pustila na slobodu  te će se provesti redovni prekršajni postupak.

Za počinjene ovih prekršaja prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 62.700 kuna, kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 15 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršajima bit će mu određeno 12 negativnih prekršajnih bodova, zbog čemu mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.