Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Završio projekt Zaželi III: Deset žena brinulo je o 80 korisnika

Zaželi III, završna konferencija projekta, Općina Donji Kraljevec, travanj 2023

U prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je završna konferencija projekta Zaželi faza III u sklopu kojeg je u osam mjeseci 10 zaposlenih žena brinulo o oko 80 krajnjih korisnika.

Vrijednost projekta je oko 65,6 tisuća eura, a rezultate je predstavlja voditeljica projekta Ivana Blažeka Sokač. Povećana je razina kvalitete života za korisnike, ali i cijelu zajednicu, a najveće dobrobiti projekta su poticanje socijalne uključenosti i sprječavanje rane institucionalizacije mještana kojima je pomoć pružena, istaknula je.

DSC4782 DK Zazeli III studiom.hr

Završnoj konferenciji nazočio je načelnik Miljenko Horvat koji najavio nastavak projekta, a početak četvrte faze očekuje se na jesen.

Nakon tri godine provođenja projekta ‘pauza’ će dobro doći i zaposlenima i korisnicima, rekao je načelnik otkrivajući da rad na terenu nije uvijek bio idealan. “Čini mi se da su korisnici su jednog trenutka tu pomoć prihvatili kao zdravo za gotovo i tražili stvari koje nisu predviđene projektom, žene koje su radile na terenu, znate o čemu govorim. Bilo je pojedinaca koji uvijek nisu zadovoljni i uvijek traže nešto drugo nešto što bi trebali dobiti. Stoga je dobro da se osjeti nedostatak tog projekta i da se onda više cijeni osjeti ono što pružate. “, zaključio je.

Da je problema povremeno bilo, kao i u svakom poslu, ali su se riješili, rekla je zaposlena u projektu Danica Špirk. Istaknula zadovoljstvo je dobivenom prilikom i značenjem projekta, kako za zaposlene žene tako i korisnike te izrazila nadu da će dobiti i nastavak.

Fotogalerija

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.