STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Zavod za javno zdravstvo: Redovita cijepljenja dojenčadi i djece protiv ospica obavljaju se i dalje

Hrvatski zavod za javno zdravstvo zbog pandemije virusa COVID-19 do kraja svibnja zaustavio je obavezna cijepljenja i preglede djeca za upis u osnovnu školu, no izuzetak su oni najmlađi, dojenčad i djeca s navršenih godinu dana starosti.

A roditelje su da se jave pedijatrima, na konferenciji za medije županijskog Stožer civilne zaštite, pozvale ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payer-Pal i epidemiologinja Višnja Smilović.

– S njima će dogovoriti termine, naravno u vrijeme kada neće biti druge djece, a da se cjepiva ipak dobre. Pogotovo su tu važna i djeca s navršenih godinu dana koja bi trebala biti cijepljena protiv ospica, a da se ne dogodi da nam se sada ne uvuku i neke druge bolesti popust ospica koje i dalje imamo u našem okruženju, poručila je epidemiologinja zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Višnja Smilović, na jednoj od konferencija za medije.

Ravnateljica Payer-Pal pak je roditeljima, posebno onima čija su djeca trebala obaviti liječnički pregled za upis u osnovnu školu, poručila da nema razloga za brigu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.