Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Zatvorene ceste prema Koprivnici i Podravskoj Selnici, vozače se poziva da ne zaobilaze znakove

Međimurje se brani od poplava, na Dravi je uspostavljena redovna mjera obrane od poplava, dok su duž cijele desne obale Mure od Murskog Središća, gdje je situacija najkritičnija, do ušća u Dravu na snazi izvanredno stanje obrane od poplava.

Od danas su u Donjoj Dubravi zbog prelijevanja Drave preko cesta zatvorene su dvije prometnice, prema Koprivnici i Podravskoj Selnici. 

Zatvorena je D20 prema Koprivnici, a visina vode na cesti seže i do 70 centimetara. Zatvorena je i županijska cesta od Donje Dubrave prema Podravskoj Selnici gdje je visina vode oko 50 cm s jakim protokom. S obziromna to da pojedini vozači zaobilaze upozorenja o zatvorenoj cesti iz Donje Dubrave upozoravaju i pozivaju mještane da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, prije svega radi vlastite sigurnosti – poručio je načelnik Marijan Varga, koji obilazi lokacije s vatrogascima DVD-a Donja Dubrava.

>> AUDIO | Obrane od poplava: Načelnik Marijan Varga o situaciji u Donjoj Dubravi

Na starom koritu rijeke Drave od HE Dubrava upostavljenje od jučer su na snazi redovne mjere obrane od poplava,.

Hrvatske vode – Vodnogospodarski odjel za Muru i gornju Dravu Varaždin donio je 5. kolovoza u 21 sat rješenje o uspostavi redovnih mjera obrane od poplava na starom koritu Drave uz HE Dubrava na dvjema dionicama,

A.33.4. – r . Drava –d.o. – Staro korito HE Dubrava od Mosta Botovo do Selnice Podravske (granica KKŽ) (rkm 226+800-249+450)

A.33.7. – r . Drava -l.o. – Staro korito HE Dubrava ušće Mure u Dravu do restitucije HE Dubrava (rkm 236+700-243+000)

Ukupni protok rijeke Drave na brani HE Dubrava je porastao iznad 1800 m3/s.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.