Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Zatekla kradljivce u kući, oni se snalažljivo “opravdali” i pobjegli

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Ilustracija Studio M

Na međimurskim cestama proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća, a jedna je osoba lakše ozlijeđena, objavila je danas međimurska policija

Čakovečka policija u noći sa subote na nedjelju kroz akciju Alkohol u vožnji pod utjecajem alkohola zatekla je devet vozača. Najveća koncentracija utvrđena u nedjelju je kod 59-godišnjeg vozača automobila od 1,53 promila, u nedjelju oko 2:32 sata u Ulici Tome Bratkovića u Čakovcu.

U nedjelju u 19 sati na državnoj cesti D24 između Ludbrega i Hrastovskog ozlijeđen je 24-godišnji vozač. Vozio je automobil u smjeru Hrastovskog s 1.40 promila alkohola u krvi i neprilagođenom brzinom zbog čega je izgubio nadzor pa je u zanošenju automobil sletio u cestovni jarak, nakon čega je došlo do rotacije, udara i betonski stup niskonaponske mreže te prevrtanja na krov. Vozač je ozlijeđen i liječnika pomoć pružena mu je u varaždinskoj bolnici.

Najviša koncentracija alkohola koju je zabilježila varaždinska policija minulog vikenda iznosila je 2,19 promila kod vozača automobila.

Cirkovljan: Pronađen snalažljiv dvojac koji je iz kuće ukrao novac

Međimurska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja općine Mala Subotica i 46-godišnjakom s područja grada Varaždina koji su iz kuće u Cirkovljanu ukrali novac.

Osumnjičeni su u 27. studenoga prošle godine u prijepodnevnim satima u Cirkovljanu, Trgu sv. Lovre, u električnom ormariću smještenom do ulaznih vrata, pronašli sakriveni ključ obiteljske kuće te njime otključali ulazna vrata kuće u kojoj su ukrali razni nakit 73-godišnjakinje.

Prilikom izlaska iz kuće, u hodniku ih je zatekla 24-godišnja rođakinja oštećene, ali pošto su joj osumnjičeni rekli kao su ušli kuću samo da se ugriju te ju pritom zamolili za nešto hrane, ispratila ih je iz kuće. Pritom im je rekla neka sačekaju ispred kuće jer će im donijeti hranu, ali nakon povratka osumnjičeni su iskoristili situaciju te pobjegli.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ova krađa na nesvakidašnji način ukazuje na snalažljivost kradljivaca pa policija i ovoj prilikom poziva građane na samozaštitno ponašanje, ponajprije, da ključeve od kuće ne ostavljaju na mjestima na kojima će ih i sami lopovi najprije potražiti.

U požaru u staji stradale svinje i pilići

​U petak, 2. veljače u mjestu Đurinovec izbio je požar u staji u vlasništvu 63-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed zapaljenja slamnate stelje i papira u gajbi za piliće prilikom grijanja iste infracrvenom žaruljom, a gdje je došlo do širenja požara po cijeloj staji te nagorijevanja unutrašnjosti pri čemu je uginulo nekoliko svinja i pilića. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2500 eura.

Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društava Visoko, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba.

U vremenu od 2. do 4. veljače, izbio je požar u poduzeću u Hrastovljanu. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u prostoru komore za tehnološku obradu drveta, prilikom termičke obrade drveta jasena koja se obavlja na 210 stupnjeva celzijeva, pri čemu se zapalila drvena masa, odnosno daske koje su bile naslagane na palete.

Požar su ugasili zaposlenici poduzeća uključivanjem sistema za ovlaživanje drveta, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 7 000 eura.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.