Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Zašto belički osnovnoškolci još nemaju atletsku stazu, a zašto vole ostati u školi i nakon zvona

Osnovnoškolci OŠ Belica u iščekivanju su otvaranja atletske staze, a škola očekuje i rekonstrukciju glavnog prilaza, rekao nam je ravnatelj Antun Žulić nakon što je prošlog tjedna prolongirano otvaranje atletske staze.

Atletska staza sa sportskim borilištima trebala je biti otvorena prošlog utorka, u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije, a kako je i najavljeno u službenom programu. Kako u međuvremenu nije stigla nikakva obavijest o odgodi, stigli smo u OŠ Belica i tek na licu mjesta doznali da je otvaranje – odgođeno. Ravnatelj nam je otkrio razlog, ali ne i detalje, s obzirom na to da, kako je rekao, nije ‘ovlašten govoriti o stazi’ koju sufinanciraju Općina Belica i Međimurska županija.

Ipak, bila je to prilika da doznamo o aktivnostima u školi, ali i drugim potrebama.

 

DSC 6522 OS Belica www.studiom.hr

Škola ima i idejno rješenje za učionice na vanjskom terenu, na što ih je potaknula pandemija, kaže ravnatelj. Od značajnih ulaganja posljednjih godina izdvaja se uređenje potkrovlja u kojem je sada informatička učionica te još dvije učionice, što su sufinancirale Općina i Županija. Belički osnovnoškolci nastavu u jednoj smjeni polaze već osam godina.

Škola ima oko 220 učenika, od kojih je oko 30 u Područnoj školi Gardinovec gdje se također ulaže.

Kao nadstandard, ravnatelj Žinić posebno izdvajaja tri skupine produženog boravka, a škola je trenutno uključena u dva Erasmus+ projekta.

Goste koji će im stići vodit će i na izlete u Opatiju te na Plitvička jezera, dok će im kroz program prezentirati naše običaje i tradicijsku nošnju pri čemu će im pomoći KUU Belica. 

Kutak u kojem se učenici vole zadržati i nakon zvona je novouređena školska knjižnica o kojoj brine Bojana Grgić, diplomirani bibliotekar.

Bojana Grgić, diplimorani bibliotekar u ŠO Belica
Bojana Grgić, diplimorani bibliotekar u ŠO Belica

Učenici nižih razreda čitaju više nego učenici viših, no kako bi ih se dodatno potaknulo, kaže školska knjižničarka, dva puta godišnje kupuje se i  literature prema njihovim željama.

Pa u želji da se mlade što više potakne na čitanje i istraživanje, jasno je i da uvijek postoji potreba za novim ulaganjima što, naravno, iziskuje financije:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.