Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Zaklada Mikec dodijelila 52 studentske stipendije

Fili: ilustracija_studenti

Zaklada Mikec i ove je godine nastavila financijski pomagati nadarenim međimurskim studentima slabijeg imovinskog statusa.

Na natječaj za stipendije u akademskoj godini 2021./2022. zaprimljeno je 85 prijava, a odobrene su 52 u iznosu od 1.100,00 kuna za mjesečno za razdoblje od 1. listopada 2021. do 30. rujna iduće godine. Prilikom odluke o dodijeli stipendija razmatrala se deficitarnost zanimanja s obzirom na tržište rada, težina fakulteta i razina obrazovne ustanove, prosjek ocjena i preporuke te imovinsko stanje, a prednost su imali prošlogodišnji stipendisti koji su imali prosjek ocjena 4,3 ili veći.

Od svog osnivanja Zaklada je dodijelila ukupno 3.700.00,00 kuna za 260 stipendija. I ove je šeste godine za stipendije osigurano 700.000,00 kuna.  Podsjetimo da je osnivatelj Zaklade dr. Antun Mikec, dipl. ing., koji i osigurava sva sredstva za njen rad.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.