Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Za promet otvoren rekonsturiran spoj na autocesti kod graničnog prijelaza Goričan

Za promet je od danas otvoren rekonstruirani spoj na autocesti A4 kod graničnog prijelaza Goričan.

Novi čvor povezuje autocestu sa starim graničnim prijelazom (GP Goričan I), a na koji je pristup postojećim objektima sada omogućen putnicima koji dolaze iz sva tri smjera smjerova, bilo Zagreba, Goričana ili Mađarske.

Riječ je o jednom od najvećih projekata u međimurskoj cestogradnji, a u njega je uloženo  24 milijuna kuna. Uključivao je rušenje starog nadvožnjaka i krakova spoja te izgradnja novog s produženim krakovima. Postavljena je i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te je napravljeno izmještanje i zaštita postojećih instalacija.

 

Rekonstruirani spoj je za promet pušten simbolično, predajom fotografije županu Matiji Posavcu od strane voditelja projekta Bore Brnića i člana uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić. Kako se navodi u županijskom priopćenju, velikog otvaranja nema zbog objektivnih razloga, kazao je Baranašić, no najavio da će u srijedu prometnicu obići predsjednik uprave HAC-a Boris Huzjan.

Novi čvor pridonijet će smanjenju gužvi, naročito tijekom turističke sezone, a dodatnu će vrijednost imati i nakon revitalizacije i otvaranja novih ugostiteljskih, turističkih i gospodarskih sadržaja na starom graničnom prijelazu iz čega će koristi imati cijelo Međimurje, kazao je župan Posavec.

 

Goričan 5
Otvaranje spoja simboličnom predajom fotografije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.