Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Vukoja među troje hrvatskih sudaca na Olimpijskim igrama u Parizu

Filip Ude i Mario Vukoja

Filip Ude i Mario Vukoja

Svjetska gimnastička federacija potvrdila je kako će na Olimpijskim igrama sljedeće godini suditi hrvatski vrhovni sudac muške sportske gimnastike Mario Vukoja iz GK Marijan Zadravec Macan, Čakovec, uz njega i Boris Čulin iz GD Osijek-Žito, te u ženskoj sportskoj gimnastici Julija Ljubančić iz GK Vita Rijeka.

Vukoji, sportskom koordinatoru hrvatskog gimnastičkog saveza i ujedno predsjedniku Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske gimnastičke federacije, pripala je čast da u Parizu bude na najvišoj mogućoj sudačkoj poziciji, Superior Jury, kontrolor sudaca.

„Nadam se ipak da ćemo na proljeće nakon olimpijskih kvalifikacija kroz Svjetske kupove dobiti barem isti broj sportaša, ili čak veći, nego je nas sudaca. Imamo kvalitetu i neki od naših gimnastičara i gimnastičarki svakako zaslužuju otići u Pariz. Držimo im fige da kvalifikacije izdrže i psihički i fizički“. “, poželio je Vukoja.

Vukoji će Pariz biti pete uzastopne Igre, a u Pekingu 2008. kada je Filip Ude osvojio srebro na konju s hvataljkama, imao je olimpijsku sudačku premijeru. U međuvremenu je nanizao i London 2012., Rio 2016. i Tokio 2021.

Julija Ljubančić je premijeru imala u Tokiju, a Borisu Čulinu će upravo Igre u Parizu biti premijerne.

Od hrvatskih gimnastičara nastup na Olimpijskim igrama za sad je osigurao samo Tin Srbić na preči.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.