STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vozač kombija zaobišao spuštene polubranike pa podletio pod vlak

Foto: PUM

Kako bi izbjegao spuštene polubranike, 33-godišnji vozač prešao je vozilom na suprotnu prometnu traku te je u tom trenutku u stražnji bočni dio kombija udario putnički vlak.

Nakon obavljenog očevida, Policijska uprava međimurska objavila je detalje prometne nesreće između putničkog vlaka i teretnog vozila koja se dogodila jutros u 5:43 sati u Čakovcu na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Zagrebačkoj ulici.

– Upravljajući kombijem čakovečkih registarskih oznaka, 33-godišnji vozač dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, nije zaustavio vozilo, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten, uz istovremeno uključenje svjetlosnih i zvučnih signala koji upozoravaju sudionike da se približava vlak.

Kako bi izbjegao spuštene polubranike, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku te je u tom trenutku u stražnji bočni dio kombija udario putnički vlak. Uslijed siline udara Peugeot Partner odbačen je izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu, vlasništvo 71-godišnjakinje. Putničkim vlakom, koji prometuje na relaciji Zagreb – Čakovec, upravljao je 60-godišnji strojovođa. – navode u priopćenju.

Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika nesreće.

Vozilom hitne medicinske pomoći 33-godišnji vozač kombija prevezen je u čakovečku bolnicu, a težina ozljeda nije poznata. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, bit će prekršajno sankcioniran.

Dionica željezničke pruge između Varaždina i Čakovca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za promet vlakova do 7:35 sati.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.