Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Vozač (39) u Nedelišću napuhao 1,97 promila pa vrijeđao policijske službenike

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na međimurskim cestama proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća, a jedna s ozlijeđenom osobom.

U nedjelju oko 11:20 sati u Murskom Središću na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Ulici Rade Končara 51-godišnji vozač automobilom je upravljajući unatrag udario u stražnji dio parkiranog vozila nakon čega se udalji s mjesta nesreće. Policija je odbjeglog vozača pronašla samo sat vremena kasnije. Sankcioniran je novčanom kaznom u iznosu od 1970 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od devet mjeseci.

U subotu u 23:30 sati u Nedelišću, Ulici maršala Tita, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske zaustavili su 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,97 g/kg.

Prilikom postupanja 39-godišnjak je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile uhićen i priveden u prostoriju za zadržavanje Policijske uprave međimurske.

Zbog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje policijskih službenika) 39-godišnjak kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 700 eura. Ujedno, zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola  kažnjen je  novčanom kaznom u iznosu od 1280 eura uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.

Na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se pet prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama.

Utvrđeno je 205 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 41 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.46 promila. Jedan je vozač priveden zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. 58-godišnjak kojeg je policija zaustavila u nedjelju oko 19:40 u Petrijancu, a napuhao je 1.75 promila.

U petak oko 5.40 sati u Zagorskoj ulici u Lepoglavi ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od  20 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Očure. U jednom je trenutku uslijed umora zaspao za upravljačem i vozilom prešao na lijevu prometnu traku, u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišlo vozilo kojim je upravljala 44-godišnjakinja. Tom prilikom je došlo do udara prednjih strana vozila, pri čemu je ozlijeđena 44-godišnjakinja. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak oko 12.15 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 31 godinu upravljala je osobnim vozilom iz smjera Gojanca u smjeru Cargovca. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje upravljao 19-godišnjak. Njegovo je vozilo uslijed udara odbačeno unaprijed i prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljao 28-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica i 19-godišnji vozač. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U nedjelju oko 22.30 sati u Varaždinu. Mladić u dobi od 20 godina upravljao je osobnim vozilom desnom prometnom trakom Kapucinskog trga u smjeru ulice Augusta Cesarca. Dolaskom do četverokrakog raskrižja sa Trgom slobode i Zagrebačkom ulicom, ušao je u isto na znak crvenog svjetla za njegov smjer kretanja. Zbog toga je u lijevu bočnu stranu njegovog vozila, prednjim desnim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je Trgom slobode iz smjera ulice Janka Draškovića u smjeru Zagrebačke ulice, upravljala 45-godišnjakinja, na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja. Od siline udara, vozilo 20-godišnjaka je odbačeno van raskrižja na kolnik Zagrebačke ulice, gdje je prednjim dijelom udarilo u prednji dio osobnog vozila kojim je upravljao 47-godišnjak, krećući se krajnjom desnom prometnom trakom za skretanje u desno Zagrebačkom ulicom iz smjera ulice Franca Prešerna. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica i 14-godišnji putnik iz njezinog vozila te 36-godišnja putnica iz vozila 47-godišnjaka. Svima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i jedna krađa.

U subotu između 10 i 15 sati u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 75-godišnjakinje, odakle je ukrao novac i dr. predmete. Materijalnu štetu vlasnica je procijenila na više stotina eura.

U nedjelju između 7 i 17:30 sati u Nedelišću, Ulici Josipa Marčeca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 76-godišnjakinje, odakle je ukrao razni nakit. Materijalnu štetu vlasnica je procijenila na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.