Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Vikend s čak 12 prometnih nesreća pri čemu sedam pijanih vozača

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na međimurskim cestama proteklog vikenda dogodilo se čak 12 prometnih nesreća, pri čemu je sedam vozača bilo pod utjecajem alkohola, a tri su osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača od 2,33 promila.

U sudaru dva automobile u petak iza 15 sati kod Donjeg Vidovca ozlijeđeni su 32-godišnji vozač i 37-godišnja vozačica. Sudar je oduzimanjem prednosti u raskrižju nerazvrstane i lokalne ceste skrivio 37-godišnjak. Oba su automobile završila na cestovnoj kosini, a automobil vozača prevrnuo se na bok. Vozači su lakše ozlijeđeni, medicinska pomoć pružena im je u čakovečkoj bolnici, dok će vozač biti prekršajno sankcioniran.

Izdvojimo da se samo minulog dana na našim prometnicama dogodilo sedam prometnih nesreća od kojih su pet izazvali pijani vozači, a dva nisu imala vozačku dozvolu.

“S obzirom na nadolazeću proslavu Martinja pozivamo vozače na dodatan oprez i pridržavanje prometnih propisa u cilju smanjivanja broja prometnih nesreća.”, poručili sui z međimurske policije.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, a ozlijeđenih nije bilo. Policija je utvrdila 250 prekršaja, od kojih je 17 vozača bilo pod utjecajem alkohola, jedan je dobio alkotestiranje.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.78 promila. Utvrđena je kod 27-godišnjeg vozača kojeg je policija zaustavila u ulici Ivana Rabuzina u subotu oko 20:50 sati, a utvrđeno je da mu je vozača dozvola već oduzeta. Kako se radilo o recidivistu, vozilo mu je oduzeto, a vozač je priveden pred suca Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zatvor u trajanju od sedam dana.

Još su dva vozača privedena zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U petak oko 21.10 sati u Sigetecu Ludbreškom policija je zaustavila automobile kojim je vozio 56-godišnjak s 1.34 promila alkohola u krvi.

Priveden je i 34-godišnji vozač koji je u subotu oko 2:10 sati u Varaždinskoj ulici u Črešnjevu napuhao je 1.89 promila.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.